Mustáros sajtfondü

VN:F [1.8.6_1065]
Értékelés: 0.0/10 (0 szavazat)
Recepttárba teszNyomtatás

Hozzávalók

25 dkg ementáli sajt
25 dkg trappista sajt
1,25 dl + 3 ek. fehérbor vagy rosé
1,25 dl tejföl
3-4 ek. mustár
1 púpozott ek. étkezési keményítő
frissen őrölt bors
1 tk. Tabasco szósz

Elkészítés

A sajtokat kis kockákra vágjuk, a keményítőt kikeverjük egy kis tálban 3 ek. fehérborral.
1,25 dl fehérbort a tűzhelyen a fondütálban felfőzünk, majd a sajtot apránként adagolva hozzáadjuk és kevergetés közben gyöngyözve addig főzzük, míg egyenletes massza nem lesz.
A tejfölt és a mustárt evőkanalanként belekeverjük, a keményítővel besűrítjük, borsozzuk és Tabasco szósszal ízesítjük. A homogén masszát levesszük a tűzről és az égő pasztára helyezzük, majd fondüvillára szúrt kenyérkockákat, almadarabokat és savanyú uborkát mártogatunk bele.

Címkék, kategóriák

Elkészítési idő: 15-30 perc
Tájegység: egyéb európai
Típus: egytálétel, mártás, vegetáriánus étel
További címkék: cukormentes étel, emmentáli, gluténmentes étel, mustár, öntet, szósz, tojásmentes étel, trappista
Kategória: Recept

Kapcsolódó receptek:

Mustáros hús
Mustáros csirkecomb, vadrizzsel és brokkolival
Kakukkfüves gomba mustáros karajjal
Mustáros marha kuktában
Tejszínes rózsaborsos vargányaszósz
Cukkinikrém
MÁNGOLD NAPON ASZALT PARADICSOMMAL ÉS GORGONZOLÁVAL
Vörösboros eperleves
Paradicsomos lencse egytál
Medvehagymás retektzatziki




Szerző

kicsiVu
Receptek: 402 db
Hozzászólások: 20 db
Teljes profil
Összes recept
Ossza meg ezt az oldalt ismerőseivel!
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Yigg

Nem érkezett még hozzászólás »

Még nem érkezett hozzászólás

RSS csatorna. TrackBack URL

Szólj hozzá

Security Code:

Péksuli Limarával a Gasztrotippen
Pite-péntek a Gasztrotippen
Gasztrotipp on Facebook
Gasztrotipp.hu - Receptgyűjtemény