Sárgabarackos lassi

VN:F [1.8.6_1065]
Értékelés: 0.0/10 (0 szavazat)
Recepttárba teszNyomtatás

Hozzávalók

1 személyre:

1 pohár kefír
4 sárgabarack
1-1 késhegynyi őrölt fahéj és őrölt kardamom
1 ek. méz
1-2 dl tej
1 dl ásványvíz (zöld kupakos)
2-3 tk. limelé

Elkészítés

A fűszereket egy kis lábasba szórtam és kis lángon addig hevítettem, míg illatozni kezdtek.
Utána elzártam a lángot (így intenzívebb lesz az ízük).
A megmosott, kimagozott barackokat a botmixerem keverőpoharába tettem és ráöntöttem a kefírt, majd a mézet és a fűszereket is hozzáadva összeturmixoltam.
Ezután felöntöttem annyi tejjel, hogy 4 dl legyen és limelével ízesítettem. Lefedve egy órára hűtőbe tettem. Fogyasztás előtt felöntöttem 1 dl ásványvízzel.

Címkék, kategóriák

Elkészítési idő: 15 percnél kevesebb
Napszak: Reggeli
Tájegység: indiai
Típus: ital, vegetáriánus étel
További címkék: fahéj, főzés-sütés nélkül, gluténmentes étel, kardamom, kefír, sárgabarack, tojásmentes étel
Kategória: Nap receptje, Recept

Kapcsolódó receptek:

Indiai Mango Lassi
Mangó lassi
Sárgabarackos mascarponefagylalt
Mangó lassi
Masala chai
Sárgabarackos túrógombóc
Sárgabarackos-mascarponés torta
Csokis kávé frappé (glutén-,laktóz-,és cukormentes)
Kivis turmix
Őszibarackos-narancsos turmix




Szerző

kicsiVu
Receptek: 402 db
Hozzászólások: 20 db
Teljes profil
Összes recept
Ossza meg ezt az oldalt ismerőseivel!
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Yigg

Nem érkezett még hozzászólás »

Még nem érkezett hozzászólás

RSS csatorna. TrackBack URL

Szólj hozzá

Security Code:

Péksuli Limarával a Gasztrotippen
Pite-péntek a Gasztrotippen
Gasztrotipp on Facebook
Gasztrotipp.hu - Receptgyűjtemény