Az én isteni mézeskalácsaim

VN:F [1.8.6_1065]
Értékelés: 0.0/10 (0 szavazat)
Recepttárba teszNyomtatás

Évekig kerestem a megfelelő mézeskalácsreceptet, de tavaly végre rábukkantam! A 2008-as decemberi Otthon magazinban hozták le ezt a receptet, és meg kell mondjam, mennyei!

Hozzávalók

1 kg liszt,
2 tk. szódabikarbóna,
25 dkg margarin,
40 dkg méz,
20 dkg barnacukor,
2 db tojássárgája,
1 csipet fahéj, szegfűszeg

Díszítéshez:
1 db tojásfehérje,
25 dkg porcukor,
1 csipet só

Elkészítés

1. Egy nagyobb keverőtálba tegyük bele a lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát és a fűszereket, valamint mindezek tetejére a megolvasztott margarint.
2. A mézet melegítsük meg, majd öntsük hozzá a többi alapanyaghoz.
3. Szép lassan kezdjük el keverni, én kézzel szoktam csinálni, mert akkor érzem, hogy mennyit kell még gyúrni. Miközben keverem, adjuk hozzá a tojássárgákat. Ezután kezdődik az alapos gyúrás, míg közepesen kemény tésztát kapunk.
4. Ha kész, egy lisztezett deszkán gyúrjuk át mégegyszer. Nyújtsuk fél centi vastagra, és különböző formákkal szaggassuk ki. Tegyük sütőpapírral borított sütőlapra, és 180 fokon süssük 8-10 percig, amíg aranybarna nem lesz. A tepsiből kivéve hagyjuk kihűlni. Csak a teljesen kihűlt és megkeményedett mézeskalácsot lehet tojásfehérjehabbal dekorálni, különben mehfolyik.
5. A tojásfehérjét a 25 dkg porcukorral és a csipet sóval kemény habbá verem, majd habzsákba töltve lehet dekorálni a mézeskalácsokat.

Tapasztalatok

Azonnal fogyasztható, nem kell napokig, hetekig várni mire megpuhul. Ez nagy előny karácsonykor!!

Címkék, kategóriák

Elkészítési idő: 30-60 perc
Típus: aprósütemény
További címkék: 2009 karácsonyi receptverseny
Kategória: Recept





Képek

Szerző

Niki
Receptek: 14 db
Hozzászólások: 9 db
Teljes profil
Összes recept
Ossza meg ezt az oldalt ismerőseivel!
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Yigg

Nem érkezett még hozzászólás »

Még nem érkezett hozzászólás

RSS csatorna. TrackBack URL

Szólj hozzá

Security Code:

Péksuli Limarával a Gasztrotippen
Pite-péntek a Gasztrotippen
Gasztrotipp on Facebook
Gasztrotipp.hu - Receptgyűjtemény