Baileys krémes piskótatekercs

VN:F [1.8.6_1065]
Értékelés: 10.0/10 (1 szavazat)
Recepttárba teszNyomtatás

A mára világhírűvé vált Baileys-t 1974. november 26-án mutatták be először Dublinban. A legkiválóbb ír alapanyagok, a whiskey és a tejszín házasításával korszakalkotó ital született az ír fővárosban, amely rengeteg új krémlikőr megszületését hozta a későbbiekben. Bár nagyon sok utánzója született, a Bailey's népszerűségét még egyetlen vetélytársának sem sikerült túlszárnyalnia.

Hozzávalók

hozzávalók 4 főre
1 db 6 tojásos piskótalaphoz:
6 friss házi tojás
6 evőkanál cukor
6 púpozott evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 csipet só

Bailey's krémhez:
4 dl tej
4 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
15 dkg margarin
20 dkg porcukor
1-2dl Bailye's ( ízlés szerint adagoljuk)

Elkészítés

elkészítés

Piskóta készítése:
A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük egy nagy tálban.
A lisztet tálba szitáljuk és alaposan összekeverjük a sütőporral.
A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük.
A tojássárgájára rászórjuk a liszt felét, rátesszük a tojásfehérjét, majd a tetejére a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan összedolgozzuk, vigyázva, hogy a tojáshab ne törjön össze.
Ha piskótatekercset készítünk, vékony piskótát süssünk. Sütőpapírral kibélelt sütőformába öntjük, 5-6 mm vastagságra, és közepesen forró sütőben kisütjük.
A sütési idő 175 fokon összesen 8-10 perc. ( A vékony piskóta nagyon hamar megég.)
Amikor a sütőből kivett tészta hátuljáról lehúzzuk a sütőpapírt, nem fordítjuk meg, hanem tiszta ruhára tesszük, és a ruhával együtt feltekerjük. Így hagyjuk kihűlni.

Krém elkészítése:
A tejet elkeverjük csomómentesen a liszttel, sűrűre főzzük, kihűtjük.
A margarint fehéredésig keverjük a porcukorral, eldolgozzuk a kakaóporral és a Baileys -zel, elegyítjük a lisztes masszával.

Összeállítás:
Kigöngyöljük a tésztát, megkenjük a Baileys-es csokikrémmel, és szorosan feltekerjük.
Kívülről is krémmel vonjuk be, villával megcifrázzuk.
Hűtőben megdermesztjük, szeletelve kínáljuk.

Tapasztalatok

Gazdag, telt íz, krémes simaság jellemzi ezt a finom ünnepi süteményt.


Címkék, kategóriák

Elkészítési idő: 30-60 perc
Napszak: Ebéd, Vacsora
Tájegység: magyar
Típus: desszert
Kategória: Recept

Kapcsolódó receptek:

Baileys-krémes praliné
Almás, diós piskótatekercs
Krémes máktorta
IQ Krémes
Teszínes mézes-krémes
Sütőtökös piskótatekercs
Banános forró csokoládé: krémes, édes kényeztetés felsőfokon (glutén-, laktóz-, és cukor mentes)
Piskótatekercs, kicsit másképp – Matcha, mascarpone és bogyók…
Mézes krémes
Almás Krémes




Képek

Szerző

taksi
Receptek: 12 db
Hozzászólások: 0 db
Teljes profil
Összes recept
Ossza meg ezt az oldalt ismerőseivel!
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Yigg

Nem érkezett még hozzászólás »

Még nem érkezett hozzászólás

RSS csatorna. TrackBack URL

Szólj hozzá

Security Code:

Péksuli Limarával a Gasztrotippen
Pite-péntek a Gasztrotippen
Gasztrotipp on Facebook
Gasztrotipp.hu - Receptgyűjtemény