Gyümölcskenyér tojásfehérjéből

VN:F [1.8.6_1065]
Értékelés: 0.0/10 (0 szavazat)
Recepttárba teszNyomtatás

Csodaszép színekben pompázó gyümölcskenyér, ami nemcsak az ízével ejt rabul, de tökéletes a megmaradt tojásfehérjék felhasználására is. Előre el lehet készíteni, mert sokáig finom marad.

Hozzávalók

1 bögre tojásfehérje
1 bögre porcukor
1 bögre liszt
0,5 kávéscsészényi olaj
darabolt dió
mazsola
ratluk
1-2 ek liszt

Elkészítés

A tojásfehérjét verd kemény habbá, keverd hozzá a porcukrot, mixereld tovább, majd keverd hozzá a lisztet is.
A diót és a ratlukot vágd apró darabokra.
A diót, mazsolát és a ratlukot szórd meg 1-2 ek liszttel, jól forgasd össze, hogy mindenhol érje a liszt.
Öntsd ezt is a tésztához, jól keverd át kanállal, majd öntsd vajazott-lisztezett őzgerinc formába.
Süsd 200 C-on, amíg szép aranybarnára nem sül.

Tapasztalatok

A ratluk (rahat lokum/turkish delight/loukoumia a görögöknél) kölcsönöz különleges ízt ennek a gyümölcskenyérnek. Nálunk is beszerezhető (Lidl), a görög termékek között. Van többféle ízesítésű: pisztáciás, vaníliás, diós, rózsás, én általában két különböző félét szoktam a gyümölcskenyérbe tenni, mert így lesz szép színes. A ratluk, dió és a mazsola mennyisége teszőleges, én jó sokat szoktam bele tenni, mert úgy finom:) A receptet Anyutól tanultam, nálunk családi kedvenc, remélem, Ti is szeretni fogjátok.

Címkék, kategóriák

Elkészítési idő: 30-60 perc
Tájegység: mediterrán
Típus: sütemény
További címkék: 2009 karácsonyi receptverseny, karácsonyi étel
Kategória: Recept

Kapcsolódó receptek:

Csokoládés gyümölcskenyér torta
Aszalt epres-meggyes gyümölcskenyér
Birskörtés gyümölcskenyér
“Őszi hangulat” Biscotti
Csokis sütőtökpite
Karácsonyi fügés-diós szalámi




Képek

Szerző

Eva
Receptek: 4 db
Hozzászólások: 0 db
Teljes profil
Összes recept
Ossza meg ezt az oldalt ismerőseivel!
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Yigg

2 Hozzászólás »

Rendezés: legfrisebb hozzászólások

UN:F [1.8.6_1065]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Ne haragudj: mekkora a kávéscsésze? Nekem három különböző méretű van és sajnos jelentős a különbség, vagy esetleg itt nem annyira fontos az olaj mennyisége? Köszi, Korneliam

UN:F [1.8.6_1065]
Rating: 0 (from 0 votes)

Comment by korneliam — 2017/02/08 @ 10:54

UN:F [1.8.6_1065]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Szia!
Egy bögre általában 2,5 dl-t szokott jelenteni.

UN:F [1.8.6_1065]
Rating: 0 (from 0 votes)

Comment by Viki — 2017/02/09 @ 21:54

RSS csatorna. TrackBack URL

Szólj hozzá

Security Code:

Péksuli Limarával a Gasztrotippen
Pite-péntek a Gasztrotippen
Gasztrotipp on Facebook
Gasztrotipp.hu - Receptgyűjtemény