Karácsonyi fügés-diós szalámi

VN:F [1.8.6_1065]
Értékelés: 0.0/10 (0 szavazat)
Recepttárba teszNyomtatás

Csodálatos, csupa Karácsony süti, tele dióval, fügével, mazsolával, fahéjjal és naranccsal.

Hozzávalók

100 gr dió
100 gr mazsola
100 gr aszalt füge
100 gr darált keksz
100 gr porcukor
2 zacskó vaníliás cukor
fahéj
0,5-0,75 dl narancslé
porcukor a forgatáshoz

Elkészítés

A diót késes aprítógépben darabold fel, majd öntsd egy tálba.
A fügét vágd apró darabokra, és késes aprítógépben daráld le a mazsolával együtt.
Öntsd ezt is a tlába, add hozzá a darált kekszet, a porcukrot és a vaníliás cukrot, a fahéjat, és annyi narancslevet, hogy jól össze tudd gyúrni a masszát.
Porcukorral megszórt fólián formázz a masszából hengert, és hagyd száradni, hogy szépen szeletelhető legyen.

Tapasztalatok

Kb. 15 perc alatt kész is az egész, és sokáig el is áll. Ha nincs késes aprítógéped, akkor húsdarálón is le lehet darálni a fügét és a mazsolát (de a mazsolát akár apróra vágva is beleteheted - én most így csináltam). Ha valamelyik esetleg száraz lenne, előtte áztasd forró vízbe, és így könnyedén le tudod majd darálni. Lehet még hozzáadni 1-2 kanál rumot, ha szeretitek (én nem tettem), és akár csokimázzal be is lehet vonni, de nélküle is isteni.

Címkék, kategóriák

Elkészítési idő: 15-30 perc
Tájegység: mediterrán
Típus: aprósütemény, sütemény
További címkék: 2009 karácsonyi receptverseny, karácsonyi étel
Kategória: Recept

Kapcsolódó receptek:

Keksz-szalámi és panna cotta
Karácsonyi diós csillagok
FÜGÉS SÜTI
Fügés crostata
Diós-sajtos csigák
Diós-csokis cantucci
Diós keksz kandírozott citromkarikákkal
Karácsonyi vajas keksz
Diós Bejgli
Zserbó, diós




Képek

Szerző

Eva
Receptek: 4 db
Hozzászólások: 0 db
Teljes profil
Összes recept
Ossza meg ezt az oldalt ismerőseivel!
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Yigg

1 Hozzászólás »

Rendezés: legfrisebb hozzászólások

UN:F [1.8.6_1065]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

jo napot kívánok én most megcsináltam és van egy kis problémám puha maradt azt hiszem tobb narancslét tettem bele.Nem tudubmit csináljak azt hiszem nem lehet majd vágni,gondoltam átkeverem és teszek bele még egy kis kekszet,lehetséges hogy akkor jo lesz.Koszonom válaszát

UN:F [1.8.6_1065]
Rating: 0 (from 0 votes)

Comment by zuzana — 2016/12/17 @ 12:41

RSS csatorna. TrackBack URL

Szólj hozzá

Security Code:

Péksuli Limarával a Gasztrotippen
Pite-péntek a Gasztrotippen
Gasztrotipp on Facebook
Gasztrotipp.hu - Receptgyűjtemény