Melyik a legjobb? – Német gasztroblogok 10-es listája

Gasztrotipp
2009/12/28

Hogy mitől érdekes egy gasztroblog? Erre a kérdésre mindenkinek megvan a maga válasza. Sonja Popovic szabadúszó gasztroújságíró meg is írta a maga listáját a 10 legérdekesebb gasztroblogról – német nyelvterületen. Lássuk, kik a legjobbak.

VN:F [1.8.6_1065]
Értékelés: +2 (2 szavazat)

1. Delicious:days

Azon kevés német blogok egyike, melyek nemzetközi sikert tudhatnak magukénak. Ehhez hozzájárul az is, hogy a müncheni szerzők, Nicole Stich és Oliver Siedel angol nyelven vezetik a blogot. 2005-ben, már néhány hónapos működés után a Time Magazine a legmenőbb 50 weboldal közé választotta az oldalt. Három évvel később szakácskönyvvel jelentkeztek a szerzők, 2009 februárjában pedig a Times Online felvette őket az 50 legjobb gasztroblog listájára. Elegáns dizájn, gyönyörű fotók, színvonalas tartalom (a receptek mellett bevásárlótippek, étteremkritikák, szakácskönyvrecenziók, gasztrohírek) a siker titka.

2. Anonyme Köche

A kevéssé anonim Claudio del Principe által vezetett blogból is született nemrég egy könyv. A szerző egyébként reklámszövegíró, emellett a gasztronómia megszállottja, szíve csücske az olasz konyha. Blogjában nagy mesélőkedvvel, extra hosszú posztokban hozza nyilvánosságra, hogy mit főzött, látott és evett (gekocht, gesehen und gegessen).

3. What’s for lunch, honey

Még egy angol nyelvű német gasztroblog, mely 2009-ben szintén az 50 legjobb között végzett a Times Online listáján. Szerzője, Meeta K. indiai származású, aki Weimarban él férjével és gyermekével. Nem meglepő tehát vonzódása a húsmentes, zöldséges ételek iránt, ezenkívül desszerteket, sütiket is találunk nála szép számmal. Az indiai konyha iránt érdeklődők pedig a „Bollywood Cooking” címszó alatt találnak izgalmas recepteket.  

4. Küchenlatein

Szintén első generációs, 2005-ben induló „ősblogger” a gazdája a Küchenlatein nevű blognak. Ulrike egyébként élelmiszeripari vegyész, így nem meglepő a vonzalma a tudatos táplálkozás és a slow food mozgalom iránt. Produkttest címszó alatt pedig terméktesztjeiről is szívesen beszámol.

5. NutriCulinary

Herr Paulsen, aki valójában Stevan Paul képzett szakács, foodstylistként és szerzőként dolgozik.Blogjában nem recepteket találunk, hanem minden egyebet, ami a gasztronómiával kapcsolatos és érdekes: étteremkritikákat, szakácskönyv- és magazinrecenziókat, beszámolókat mozifilmekről, kiállításokról, művészeti projektekről.

6. La mia cucina

Újabb férfiblogger, ezúttal Svájcból. Ő Robert L., aki önmagát szenvedélyes szakács-dilettánsként aposztrofálja, mivel főzni a feleségétől és esti tanfolyamokon tanult. Azért nem kell szerénykednie a nyugdíjas vegyészmérnöknek, hiszen amellett, hogy beleásta magát a mediterrán konyhába, szívesen értekezik a molekuláris gasztronómiáról is bevezetve olvasóit a főzés kémiai és fizikai rejtelmeibe.

7. Fool for food

Klasszikus felépítésű gasztroblog, szép fotókkal, inspiráló receptekkel, különösen süti és édességfronton. Ezenkívül Claudia Schmidt szívesen posztol konyhai eszközökről („Fool for gadgets”) és szakácskönyvekről is, ami nem csoda, hiszen a bemutatkozásban elárulja, hogy 605 szakácskönyvvel rendelkezik.

8. Buntcooking

Egy bécsi grafikusnő, Miriam gasztroblogja, aki a színek és az olasz konyha megszállottja és mióta kigyógyult élelmiszerallergiájából, lelkesen írja a blogot. Klasszikusan tagolt oldalán főként mediterrán ételek találhatók, de eligazít minket az osztrák nyelvhasználatban is és nagyon szimpatikusan beszámol a konyhai kudarcairól is Desaster Cooking címszó alatt.

9. Chili und Ciabatta

Petra Holzapfelnek ezen blogján kívül még két weboldala van: a Petras Kochkiste és a Petras Brotkasten. Amellett, hogy szenvedélyesen főz, megszállott kenyérsütő is és aktív tagja a német gasztrbloggerközösségnek.

10. Winnegirl

Fiatal, szimpatikus lány (néhány hónapja anyuka) Berlinből írja ezt a blogot. A receptek mellett szívesen posztol a helyi eseményekről, így decemberben például a karácsonyi vásárokról.

A cikk a zehn.de listája alapján készült.

VN:F [1.8.6_1065]
Értékelés: +2 (2 szavazat)

Címkék, kategóriák

Címkék:
Kategória: Szakácskönyvek

Kapcsolódó cikkek:

Ossza meg ezt az oldalt ismerőseivel!
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Yigg

1 Hozzászólás »

Rendezés: legfrisebb hozzászólások

UN:F [1.8.6_1065]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

[...] napokban bizonyos okból kifolyólag belemerültem a külföldi gasztroblogok tanulmányozásába, ami kézzelfogható eredménnyel is [...]

Pingback by Aszalt áfonyás florentin | Étel, ital, kicsi Vú — 2012/09/14 @ 14:59

RSS csatorna. TrackBack URL

Szólj hozzá

Security Code:

Péksuli Limarával a Gasztrotippen
Pite-péntek a Gasztrotippen
Gasztrotipp on Facebook
Gasztrotipp.hu - Receptgyűjtemény