Lilakáposzta saláta pirított szezámmaggal és csirkével

VN:F [1.8.6_1065]
Értékelés: 0.0/10 (0 szavazat)
Recepttárba teszNyomtatás

Hozzávalók

1 fej lilahagyma,
1 fej (közepes) lilakáposzta,
4 ek. tejföl,
3 ek. szezámmag,
50 dkg csirkemell,
2 szál sárgarépa,
olaj,
só,
bors

Elkészítés

A káposztát legyalulom (amit a robotgépem csinál, pláne mióta kettégyalultam az ujjam tavaly), a répát hajszálvékony szeletekre vágom (szintén géphasználat) és a lilahagymát apróra kockázom. Az egészet egy salátás tálba rakom, majd megsózom, hogy eresszen egy pici levet. A csirkemellet csíkokra vágom, majd kevés olajon megpirítom. Megsózom. A tejfölt kikeverem ízlés szerinti mennyiségű őrölt borssal (én elég sokat beleteszek), majd ráöntöm az egészet a húsra és összeforralom őket. Langyosra hűtöm. Közben megpirítom egy serpenyőben a szezámmagot. A káposztára öntöm a tejfölös húst, majd rászórom a szezámmagot és összekeverem az egészet. Akár azonnal fogyaszthatjuk, de hűtőhidegen a legjobb.

Címkék, kategóriák

Elkészítési idő: 30-60 perc
Típus: saláta
További címkék: csirke, lilakáposzta, szezámmag
Kategória: Nap receptje, Recept

Kapcsolódó receptek:

Sajtkrémes sárgarépaleves pirított szezámmaggal
Pirított rizstészta csirkével, mogyoróval és bambuszrüggyel
Körte-saláta-sajt és pirított magvak
Narancsos gyömbéres lilakáposzta
Almás-szilvás lilakáposzta
Mee Grob, azaz ropogósra sült vermicelli tészta csirkével
Spenótsaláta kukoricával és szezámmaggal
Sült paprika saláta
Avokádós újkrumpli saláta
Rucola saláta feketekagylóval:




Képek

Szerző

Reni
Receptek: 166 db
Hozzászólások: 33 db
Teljes profil
Összes recept
Ossza meg ezt az oldalt ismerőseivel!
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Yigg

Nem érkezett még hozzászólás »

Még nem érkezett hozzászólás

RSS csatorna. TrackBack URL

Szólj hozzá

Security Code:

Péksuli Limarával a Gasztrotippen
Pite-péntek a Gasztrotippen
Gasztrotipp on Facebook
Gasztrotipp.hu - Receptgyűjtemény