Parmezános csicsókakrémleves

VN:F [1.8.6_1065]
Értékelés: 0.0/10 (0 szavazat)
Recepttárba teszNyomtatás

Hozzávalók

2 személyre:

35 dkg hámozott csicsóka
5 dkg vaj
1 ek. liszt
10 dkg reszelt parmezán
1 dl tejszín
6 dl víz (pl. a csicsóka főzővize)

őrölt fehérbors
őrölt szerecsendió

Elkészítés

A megtisztított, kockára vágott csicsókát sós vízben puhára főzzük. Utána leöntjük a levét (később jó lesz , tegyük félre), hozzáadjuk a vajat, a reszelt sajtot és a tejszínt. Botmixerrel turmixoljuk, belekeverjük a lisztet, majd folytonos keverés mellett hozzáöntjük a főzőlevet.. 10 percig főzzük, sózzuk, fűszerezzük.

Címkék, kategóriák

Elkészítési idő: 30-60 perc
Napszak: Ebéd
Típus: leves, zöldséges étel
Kategória: Recept

Kapcsolódó receptek:

Fetás-pórés csicsókakrémleves
PARMEZÁNOS-FŰSZERES SÜTŐTÖKKRÉMLEVES
Parmezános kekszmorzsában sült csirkemell
Parmezános álgrissini
Borjúbélszínérmék kapris, citromos fűszervajjal, parmezános zöldborsópürével
Frankfurti leves gazdagon
ZELLERKRÉMLEVES KÉKSAJTTAL
Ratatouille-leves
Háromhagymás cukkinileves
Burgonyakrémleves sült gombával




Szerző

kicsiVu
Receptek: 402 db
Hozzászólások: 20 db
Teljes profil
Összes recept
Ossza meg ezt az oldalt ismerőseivel!
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Yigg

Nem érkezett még hozzászólás »

Még nem érkezett hozzászólás

RSS csatorna. TrackBack URL

Szólj hozzá

Security Code:

Péksuli Limarával a Gasztrotippen
Pite-péntek a Gasztrotippen
Gasztrotipp on Facebook
Gasztrotipp.hu - Receptgyűjtemény