Kakaós piskótarolád piszkedzsemmel

VN:F [1.8.6_1065]
Értékelés: 6.0/10 (1 szavazat)
Recepttárba teszNyomtatás

Hozzávalók

A piskótához:

6 tojás szétválasztva
15 dkg cukor (7,5 dkg+7,5 dkg)
5 dkg cukrozatlan kakaópor

A töltelékhez:

1 kisebb üveg kivis piszkedzsem

Elkészítés

A sütőt előmelegítettem 170 fokra, sütőpapírral kibéleltem egy tepsit.

A tésztához szétválasztottam a tojásokat. A fehérjéből két menetben habot vertem: először csak egy lágyat, aztán apránként beleszórva a cukor felét (7,5 dkg) tovább vertem, míg kemény és fényes lett.

A sárgájákhoz hozzáadtam a maradék cukrot és robotgéppel 5 perc alatt habosra vertem, majd hozzászitáltam a kakaóport és jól elvegyítettem.

Ekkor egy keverőlapáttal óvatosan beleforgattam a felvert fehérjét és a masszát egy habkártyával egyenletesen elterítettem a sütőpapíron téglalap alakban.

170 fokon légkeveréssel kb. 15 perc alatt készre sütöttem, majd azon melegében átraktam egy nedves konyharuhára, a sütőpapírt lehúztam róla, majd megkentem a dzsemmel és a hosszabb oldala felől feltekertem. Így hagytam kihűlni, tálaláskor megszórtam porcukorral és felszeleteltem.

Tapasztalatok

Stahl Judit Csokis piskótaroládja alapján a Gyors édességekből.

Címkék, kategóriák

Elkészítési idő: 30-60 perc
Típus: sütemény
Kategória: Recept

Kapcsolódó receptek:

Lekváros-habos piskótarolád
Kakaós sütemény
Meggyes-kakaós süti
Gyereksüti (kakaós sütemény)
Kakaós-kókuszos sütemény
Kakaós-banános-kókuszos sütemény
Kakaós karika
Kelt kakaós kalács
Kakaós-mogyorós cantuccini
Kakaós cukkinis sütemény




Szerző

kicsiVu
Receptek: 402 db
Hozzászólások: 20 db
Teljes profil
Összes recept
Ossza meg ezt az oldalt ismerőseivel!
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Yigg

Nem érkezett még hozzászólás »

Még nem érkezett hozzászólás

RSS csatorna. TrackBack URL

Szólj hozzá

Security Code:

Péksuli Limarával a Gasztrotippen
Pite-péntek a Gasztrotippen
Gasztrotipp on Facebook
Gasztrotipp.hu - Receptgyűjtemény