Tunéziai huevos rancheros

VN:F [1.8.6_1065]
Értékelés: 0.0/10 (0 szavazat)
Recepttárba teszNyomtatás

Hozzávalók

2 személyre:

50 dkg paradicsom
2 lilahagyma
3 gerezd fokhagyma
1/2 tk. római kömény
5-6 szem fekete bors
1/4 tk. koriandermag
3-4 ek. olívaolaj

1-2 tk. harissakrém (harissa fűszerkeverékkel helyettesítettem)
4 tojás
korianderzöld vagy citromfű, esetleg menta apróra vágva a tetejére

Elkészítés

A paradicsomokat a csúcsuknál kereszt alakban bemetsszük, rövid időre lobogó, forró vízbe tesszük, mikor kezd a héjuk felpöndörödni, kivesszük őket, hideg vízzel leöblítjük és lehúzzuk a héjukat. Négy részre vágjuk őket és kimagozzuk, a húsukat nagyobb kockákra vágjuk.
A lila- és fokhagymákat megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A fűszereket mozsárban megőröljük.
Az olívaolajat felhevítjük egy teflon serpenyőben és 2-3 percig pirítjuk benne a hagymákat és a fűszereket. Hozzáadjuk a paradicsomokat, és közepes lángon kb. 5 percig pároljuk, közben megsózzuk és hozzákeverjük a harissát is.
Feltörjük a tojásokat, egy tálkába tesszük őket és ráöntjük a paradicsomra, 2-3 percig sütjük, míg a tükörtojás elkészül. Megszórjuk aprított zöldfűszerrel és rögtön tálaljuk.

Tapasztalatok

Tim Malzertől származik a recept.

Címkék, kategóriák

Elkészítési idő: 15-30 perc
Napszak: Reggeli, Vacsora
Tájegység: afrikai
Kategória: Recept





Szerző

kicsiVu
Receptek: 402 db
Hozzászólások: 20 db
Teljes profil
Összes recept
Ossza meg ezt az oldalt ismerőseivel!
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Yigg

Nem érkezett még hozzászólás »

Még nem érkezett hozzászólás

RSS csatorna. TrackBack URL

Szólj hozzá

Security Code:

Péksuli Limarával a Gasztrotippen
Pite-péntek a Gasztrotippen
Gasztrotipp on Facebook
Gasztrotipp.hu - Receptgyűjtemény