A tökéletes gyors vacsora: Sült spárga paradicsommal

Gasztrotipp
2010/05/10

Csak egy köteg zöldspárga, néhány szem paradicsom és fél óra alatt kész a legjobb májusi vacsora. Utána egy tálka eper és rájövünk, hogy szép az élet.

VN:F [1.8.6_1065]
Értékelés: 0 (0 szavazat)

Hozzávalók:

50 dkg zöld spárga
4-5 szem paradicsom
jó minőségű olívaolaj
2-3 gerezd fokhagyma
parmezánforgácsok vagy reszelt parmezán
pirított kenyérkockák


A spárgákat a szárunknál meghajlítjuk, ahol magától eltörik, eltörjük, a leeső alsó részt kidobjuk, a többi részt megmossuk, megtörölgetjük. A paradicsomokat megmossuk, felszeleteljük, a fokhagymát megpucoljuk, felaprítjuk.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra.

Egy nagyobb tűzálló tálba rendezzük a spárgákat, rájuk szórjuk a  paradicsomszeleteket és a fokhagymát, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk és betoljuk az előmelegített sütőbe 220 fokra. Kb. 20 percig sütjük (ellenőrizzük, hogy elég puha-e), majd megszórjuk parmezánnal és pirított kenyérkockákkal és pár percig még sülni hagyjuk.
Fehérborral kísérve isteni vacsora.

Korábbi cikkek a témához:

Indul a spárgaszezon

VN:F [1.8.6_1065]
Értékelés: 0 (0 szavazat)

Címkék, kategóriák

Címkék:
Kategória: Alapanyagok

Kapcsolódó cikkek:





Ossza meg ezt az oldalt ismerőseivel!
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Yigg

Nem érkezett még hozzászólás »

Még nem érkezett hozzászólás

RSS csatorna. TrackBack URL

Szólj hozzá

Security Code:

Péksuli Limarával a Gasztrotippen
Pite-péntek a Gasztrotippen
Gasztrotipp on Facebook
Gasztrotipp.hu - Receptgyűjtemény