Bazsalikomos borsókrémleves

Studer-T. Veronika
edeseskeseru.blogspot.com
2010/06/23

Valószínűnek tartom, hogy a borsós ételek közül a leves az egyik legnépszerűbb – joggal. Mi más lenne, amiben ilyen intenzíven lehetne érezni az ízét?Gondolom sokunknak volt  gyerekkori kedvence a borsóleves és a borsófőzelék. Most viszont egy kicsit rugaszkodjunk el a hagyományos magyar konyhától, és készítsünk egy mediterrán beütésű levest. Egy nagy csokor bazsalikom és pár fokhagyma erősítí ezt a jelleget. Nagyon friss, intenzív, zöld ízű, nyári leves.

VN:F [1.8.6_1065]
Értékelés: +2 (4 szavazat)

Hozzávalók (kb 4 főre):

50 dkg zöldborsó
1 -2 ek vaj
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
7-8 dl zöldségalaplé
1 dl tejszín
3 púpozott ek apróra vágott bazsalikom (vagy ízlés szerint)

bors

A vajon futtassuk meg az apróra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a borsót és pár percig pároljuk. Öntsük fel az alaplével, adjuk hozzá a kinyomott fokhagymát és a bazsalikomot. Sózzuk, borsozzuk és hagyjuk kb 10-15 percet főni. Ha már majdnem kész, öntsük hozzá a tejszínt.
Ha megfőtt a leves, akkor botmixerrel pürésítsük a borsót, majd csepegtessük át a levest egy apró lyukú szűrőn. Így a leves valóban könnyű és krémes lesz.

Hasonló cikkek a témában:

Szezonális kedvencünk: A zöldborsó

VN:F [1.8.6_1065]
Értékelés: +2 (4 szavazat)

Címkék, kategóriák

Címkék: , , ,
Kategória: Alapanyagok

Kapcsolódó cikkek:





Ossza meg ezt az oldalt ismerőseivel!
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Yigg

Nem érkezett még hozzászólás »

Még nem érkezett hozzászólás

RSS csatorna. TrackBack URL

Szólj hozzá

Security Code:

Péksuli Limarával a Gasztrotippen
Pite-péntek a Gasztrotippen
Gasztrotipp on Facebook
Gasztrotipp.hu - Receptgyűjtemény