Bakonyi sertésszelet

VN:F [1.8.6_1065]
Értékelés: 0.0/10 (0 szavazat)
Recepttárba teszNyomtatás

Ez volt az, az étel melyet hosszú ideg csak étteremben, csárdában ettem. Kitudja milyen okból nem mertem nekiállni az elkészítésének. Ma már tudom, igen nagy hiba volt, mert semmi extra nincs benne, így akár kezdő háziasszonyoknak is bátran merem ajánlani.

Hozzávalók


6 szelet sertéshús
1 cs bacon szalonna
30 dk gomba
1 db vöröshagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
2 dl tejszín
2 dl tejföl
csípős Piros Arany

szerecsendió
majoranna
liszt
olívaolaj

Elkészítés

A hússzeleteket kicsit kiklopfolni, majd enyhén besózni. Mindkét oldalát lisztbe forgatni.

A gombát a bacont és a hagymát felkockázni, a paradicsomot és a paprikát felszeletelni.

Egy serpenyőbe olajat hevíteni, majd a hússzeletek mindkét oldalát elősütni. Ezután félre tenni.

A fennmaradó szaftban elkezdeni párolni a bacont, majd hozzá adni a vöröshagymát is. Párperc után beletenni a felkarikázott paprikát, majd a paradicsomot. Ekkorra már a serpenyő alján kéreg keletkezik, így a megpárolódott alapot átönteni egy másik edénybe. (a serpenyőbe pici vizet önteni, jól felkeverni a megperzselődött kérget)

Végül beletenni a gombát, ízlés szerint fűszerezni és addig párolni még a gomba levet enged. Ekkor visszahelyezni a húst, és hozzáönteni a serpenyőből a felkevert szaftos levet. Puhára főzni.

A tejfölt simára keverni a tejszínnel, majd óvatosan hozzáönteni a puhára főtt húshoz. Jól kiforralni és még párpercig együtt főzni.

Tapasztalatok

A tejszín el is hagyható, de szerintem így sokkal selymesebb lesz a szaft. Ízlés szerint galuskával, vagy rizzsel tálalható.

Címkék, kategóriák

Elkészítési idő: 1 óránál több
Napszak: Ebéd, Vacsora
Tájegység: magyar
Típus: húsétel, zöldséges étel
További címkék: bacon, gomba, majoránna, paprika, paradicsom, sertés, tejföl, tejszín, tojásmentes étel, vöröshagyma
Kategória: Recept

Kapcsolódó receptek:

Zöldséges, füstölt tarjás gulyás
Zöldséges, borsos csirketokány
Gyuvecs
ANYUKÁM ZÖLDBABLEVESE (csülkös)
Tárkonyos-citromos pulykaleves
Kolumbiai krumplileves
Csirkével és jázmin rizzsel töltött paradicsomos padlizsán
TÁRKONYOS BORJÚRAGULEVES
Chilipaprikás hortobágyi palacsinta
Zöldségleves




Képek

Szerző

Gizi
Receptek: 115 db
Hozzászólások: 14 db
Teljes profil
Összes recept
Ossza meg ezt az oldalt ismerőseivel!
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Yigg

Nem érkezett még hozzászólás »

Még nem érkezett hozzászólás

RSS csatorna. TrackBack URL

Szólj hozzá

Security Code:

Péksuli Limarával a Gasztrotippen
Pite-péntek a Gasztrotippen
Gasztrotipp on Facebook
Gasztrotipp.hu - Receptgyűjtemény