Clafoutis áfonyával

VN:F [1.8.6_1065]
Értékelés: 5.0/10 (1 szavazat)
Recepttárba teszNyomtatás

Ez egy hagyományos francia desszert, bármilyen savanykás,(eper, szeder, ribizli, meggy, áfonya vagy ezek keverékéből) friss gyümölccsel készíthető. (de ha nincs más, a mirelit is jó) Tésztájának állaga félúton van a puding és a palacsinta között, ezért kedvelt édesség.

Hozzávalók

Közepes (25x40-es) tepsihez kell:
3 tojás,
7 dl tej,
15 dkg liszt,
3 evőkanál cukor,
vanília eszencia,
kb. 5 dkg vaj a tepsi kikenéséhez és a maradék a tésztához.

Elkészítés

A tepsit kikenjük a vajjal, a sütőt előmelegítjük 170-180 fokra. A hozzávalókból kicsit hígabb palacsintatésztát keverünk, amit a tepsiben eloszlatott gyümölcsre öntünk. A maradék vajat felkockázzuk és rászórjuk a tetejére.
Lassú tűzön 45-55 percig sütjük (addig, amíg a tészta közepe is megszilárdul, a széleken pedig aranybarnára nem pirul). Langyosan, porcukorral meghintve kínáljuk!

Címkék, kategóriák

Elkészítési idő: 30-60 perc
Tájegység: francia
Típus: desszert, sütemény, vegetáriánus étel
További címkék: áfonya, gyümölcsös sütemény, tej, tojás, utazz velünk receptverseny, vaj
Kategória: Nap receptje, Recept

Kapcsolódó receptek:

Csokis-körtés clafoutis
Gőzgombóc áfonyával
Sárgabarackos-csokis clafoutis
Kefíres palacsinta áfonyával
Citromos palacsinta szárított áfonyával
Almatorta (Tarte Tatin)
Lime-os narancsos süti
Áfonyás-citromos sütemény
Kókuszkocka
Kiviszelet




Képek

Szerző

sioppeia
Receptek: 19 db
Hozzászólások: 3 db
Teljes profil
Összes recept
Ossza meg ezt az oldalt ismerőseivel!
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Yigg

Nem érkezett még hozzászólás »

Még nem érkezett hozzászólás

RSS csatorna. TrackBack URL

Szólj hozzá

Security Code:

Péksuli Limarával a Gasztrotippen
Pite-péntek a Gasztrotippen
Gasztrotipp on Facebook
Gasztrotipp.hu - Receptgyűjtemény