Rizlingben főtt csirke vajas tagliatellével (elzászi coq au vin)

VN:F [1.8.6_1065]
Értékelés: 0.0/10 (0 szavazat)
Recepttárba teszNyomtatás

Hozzávalók

Egy nagyobb adaghoz:

2 ek. olaj
15 dkg felkockázott baconszalonna
1 póré vékony karikákra vágva
12 db kicsontozott, lebőrözött csirkecomb 3-4 darabra vágva
3 babérlevél
30 dkg laskagomba csíkokra vágva
1 üveg rizling
kevés tejszín (elhagyható)

frissen őrölt bors

Elkészítés

Az olajon a szalonnakockákat ropogósra pirítjuk, majd hozzáadjuk a pórékarikákat, kevergetve üvegesre pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a sóval bedörzsölt csirkecombokat és a laskacsíkokat is, beletesszük a babérleveleket, a bort és sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk, majd fedő alatt 30-40 percig főzzük (míg a hús meg nem puhul). Végül egy kis tejszínnel finomíthatjuk.
Al dentére főtt, vajban megforgatott széles metélttel tálaljuk (másnap a legfinomabb).

Címkék, kategóriák

Elkészítési idő: 30-60 perc
Napszak: Ebéd
Típus: húsétel, tésztaétel
További címkék: babérlevél, bacon, csirke, csirkecomb, elzászi, fehérbor, laskagomba, Nigella Lawson, póré, rizling, tagliatelle, tejszín, tojásmentes étel
Kategória: Recept

Kapcsolódó receptek:

Indiai vajas csirke
Tejben főtt csirkecombok
Csirke ratatouille
Pórés-tejszínes csirke
Sokhagymás stir-fry csirke, borssal
Barackos-kókuszos csirke basmati rizzsel
Vajas tésztában sült sertésszűz brokkolipürével
Francia csirke borban (Coq au vin)
Sörön csücsülő csirke
Narancsos mézes-mázas csirke




Szerző

kicsiVu
Receptek: 402 db
Hozzászólások: 20 db
Teljes profil
Összes recept
Ossza meg ezt az oldalt ismerőseivel!
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Yigg

Nem érkezett még hozzászólás »

Még nem érkezett hozzászólás

RSS csatorna. TrackBack URL

Szólj hozzá

Security Code:

Péksuli Limarával a Gasztrotippen
Pite-péntek a Gasztrotippen
Gasztrotipp on Facebook
Gasztrotipp.hu - Receptgyűjtemény