Sárgabarackos-mascarponés torta

VN:F [1.8.6_1065]
Értékelés: 0.0/10 (0 szavazat)
Recepttárba teszNyomtatás

Hozzávalók

18 cm-es formához:

8,5 dkg liszt
3 dkg cukor
6 dkg vaj
3 dkg darált mogyoró
1 kis tojás sárgája
1 ek. hideg víz

A töltelék:

20 dkg mascarpone
1,5 dl tejszín
1 púpozott ek. porcukor
6-8 sárgabarack - mérettől függően

A karamellszószhoz:
10 dkg tejkaramell
6 ek. tej

Elkészítés

A sütőt 190 fokra előmelegítjük.

A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk és enyhén lisztezett felületen kerekre nyújtjuk úgy, hogy a 18 cm-es formában kb 3-4 cm-es pereme legyen. Hűtőbe tesszük, majd jó alaposan megszúrkáljuk (vagy sütőbabbal lenyomjuk) és vakon sütjük 15 percig, majd további 5 percig (sütőbab eltávolítása után).

Közben a mascarponét a cukorral elkeverjük, a tejszínt könnyű habbá verjük és ezt is hozzákeverjük. A barackokat kimagozzuk, kockákra vágjuk és a felét a krémhez keverjük.

A tejkaramell kockákat kicsi lábasba rakjuk, hozzáadjuk a tejet és kis lángon felolvasztjuk.

Ha az alap megsült és kihűlt, akkor belecsorgatjuk a karamellszósz felét, ráhalmozzuk a krémet, a maradék barackkockákkal megszórjuk a tetejét és rácsorgatjuk a maradék karamellszószt.

Tapasztalatok

A recept innen származik.

Címkék, kategóriák

Elkészítési idő: 30-60 perc
Típus: desszert, sütemény, torta, vegetáriánus étel
További címkék: gyümölcsös sütemény, mascarpone, omlós tészta, sárgabarack, tejkaramella, tejszín, törökmogyoró
Kategória: Recept

Kapcsolódó receptek:

Citromos mascarponés torta
Sárgabarackos mascarponefagylalt
Mascarponés pite málnával, nektarinnal
Körtés ricottatorta (La torta amalfitana alla ricotta e pera)
Sárgabarackos-csokis clafoutis
Dinnyés-mascarponés pohárkrém
Raffaello torta
Barbie torta
Szilvás Torta Tatin
Sütőtökös-csokoládés muffin mascarponés habbal




Szerző

Gasztrotipp
Receptek: 131 db
Hozzászólások: 17 db
Teljes profil
Összes recept
Ossza meg ezt az oldalt ismerőseivel!
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Yigg

Nem érkezett még hozzászólás »

Még nem érkezett hozzászólás

RSS csatorna. TrackBack URL

Szólj hozzá

Security Code:

Péksuli Limarával a Gasztrotippen
Pite-péntek a Gasztrotippen
Gasztrotipp on Facebook
Gasztrotipp.hu - Receptgyűjtemény