Sült édesburgonya- és sütőtökkrémleves kéksajtpöttyökkel

VN:F [1.8.6_1065]
Értékelés: 0.0/10 (0 szavazat)
Recepttárba teszNyomtatás

Hozzávalók

1 vöröshagyma
1 sütőtök (sonkatök)
50 dkg édesburgonya
néhány ek. olívaolaj
1 tk. őrölt fahéj
1/2 tk. őrölt szerecsendió
1,5 l zöldségalaplé
1,25 dl marsala (vagy tokaji aszú)

frissen őrölt bors

Tetejére:
12,5 dkg kéksajt
2,5 dl író (vagy kefír)

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

A hagymát megpucoljuk, nyolc felé vágjuk. A tököt és az édesburgonyát megmossuk és héjastul 2,5 cm x 2,5 cm-es kockákra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a hagymával együtt, meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk fahéjjal és szerecsendióval és addig sütjük, míg puha nem lesz (kb. 45 perc).

Miután kisült, megvárjuk, hogy kihűljön kicsit és lehúzzuk a héját. A zöldségek húsát botmixerrel vagy turmixgépben adagonként zöldségalaplével hígítva pürésítjük.

Az így kapott pürét a maradék alaplével és a borral együtt beleöntjük egy fazékba, sózzuk, borsozzuk és összerottyantjuk (ha szükséges, kicsit hígíthatjuk vízzel).

Tálalás előtt a kéksajtot elmorzsoljuk és az íróval vagy a kefírrel kikeverjük. Minden tányér levesbe teszünk néhány sajtos pöttyöt és tálaljuk.

Címkék, kategóriák

Elkészítési idő: 30-60 perc
Napszak: Ebéd
Típus: leves, vegetáriánus étel, zöldséges étel
További címkék: alaplé, desszertbor, édesburgonya, gluténmentes étel, író, kefír, kéksajt, Nigella Lawson, őrölt fahéj, őrölt szerecsendió, sütőtök, tojásmentes étel, vöröshagyma
Kategória: Nap receptje, Recept

Kapcsolódó receptek:

PARMEZÁNOS-FŰSZERES SÜTŐTÖKKRÉMLEVES
Narancsos sütőtökkrémleves
Birsalmás sütőtökkrémleves
Mézeskalácsfűszeres sütőtökkrémleves
Fahéjas sütőtökkrémleves
Zellerkrémleves sült gesztenyével
Sárgaborsó-krémleves, sült lilahagymával
Sütőtökkrémleves
Sült fokhagymás burgonyakrémleves
Sült paprika saláta




Szerző

kicsiVu
Receptek: 402 db
Hozzászólások: 20 db
Teljes profil
Összes recept
Ossza meg ezt az oldalt ismerőseivel!
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Yigg

Nem érkezett még hozzászólás »

Még nem érkezett hozzászólás

RSS csatorna. TrackBack URL

Szólj hozzá

Security Code:

Péksuli Limarával a Gasztrotippen
Pite-péntek a Gasztrotippen
Gasztrotipp on Facebook
Gasztrotipp.hu - Receptgyűjtemény