Karalábékrémleves

VN:F [1.8.6_1065]
Értékelés: 6.0/10 (1 szavazat)
Recepttárba teszNyomtatás

Az a helyzet, hogy a férjem rajong a levesekért. De úgy vélem, a legtöbb férfi hasonlóan megmagyarázhatatlan vonzalmat érez az ételek eme folyékony változata iránt. Én már annyira nem rajongok a levesekért, és emiatt nem is szerepel leves minden alkalommal a menükártyán. Most azonban a hűtőmben árválkodó 2 karalábét ilyen nemes célra gondoltam feláldozni - karalábékrémleves lett belőlük. Ismerős íz, új csomagolásban. Ja, még nem mondtam: gyors, egyszerű.

Hozzávalók

2 zsenge karalábé
1 krumpli
1 hagyma
1 ek olívaolaj
7 dl víz
1 húsleveskocka
1,5 dl tejszín
só és bors

Elkészítés

A megtisztított hagymát, karalábét és krumplit vágjuk kockákra. Egy lábasban melegítsük meg az olajat, a hagymát dinszteljük meg benne, majd adjuk hozzá a zöldségkockákat. Pár perc pirítás után öntsük fel a vízzel, és adjuk hozzá a leveskockát. (ha van zöldséglevesünk vagy húslevesünk, azzal még finomabb!) Főzzük a zöldségeket kb. 25 percig puhára a levesben. A levest vegyük le a tűzről, pürésítsük, majd tegyük vissza melegíteni. Kevergetve folyamatosan öntsük a tejszínt a levesbe. A levest melegítsük át ismét, ízesítsük sóval és őrölt fehér borssal.

Címkék, kategóriák

Elkészítési idő: 15-30 perc
Napszak: Ebéd, Vacsora
Tájegység: magyar
Típus: leves
Kategória: Recept

Kapcsolódó receptek:

Nyári gyümölcsleves
Gyümölcsleves fahéjas tejszínhabbal
Kókuszos dió torta, csokoládé krémmel (liszt-,laktóz-,és cukor mentesen)
Zöldséges, borsos csirketokány
HIDEG REBARBARALEVES
Bazsalikomos borsókrémleves
Egyszerű rizsfelfújt
Gyömbéres sárgaborsó krémleves
Borkrémleves mazsolával, pirított mandulával és fahéjas sült almával
Spenótkrémleves mentás halgombóccal




Képek

Szerző

greenbabyPeach
Receptek: 17 db
Hozzászólások: 5 db
Teljes profil
Összes recept
Ossza meg ezt az oldalt ismerőseivel!
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Yigg

1 Hozzászólás »

Rendezés: legfrisebb hozzászólások

UN:F [1.8.6_1065]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

szióka a karalábéleves/krém zseniális ötlet megcsináltam
nagyon finom és különleges lett!!!

UN:F [1.8.6_1065]
Rating: 0 (from 0 votes)

Comment by fekete éva — 2011/09/24 @ 09:37

RSS csatorna. TrackBack URL

Szólj hozzá

Security Code:

Péksuli Limarával a Gasztrotippen
Pite-péntek a Gasztrotippen
Gasztrotipp on Facebook
Gasztrotipp.hu - Receptgyűjtemény