LEVENDULÁS-RIBIZLIS KEKSZ

VN:F [1.8.6_1065]
Értékelés: 8.0/10 (1 szavazat)
Recepttárba teszNyomtatás

Hozzávalók

250 g liszt
145 g vaj
150 g cukor
½ tk sütőpor
1 csipet só
1 db tojás
1 db tojássárgája
1 lime reszelt héja
1 citrom reszelt héja
1 tasak Bourbon vaníliás cukor
1 ek szárított levendulavirág
2-3 ek ribizlidzsem

Elkészítés

A puha vajat habosra kevertem a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citrus héjakkal. Hozzáadtam a tojást és a tojássárgáját, ezekkel is alaposan kikevertem.
A liszthez adtam a sütőport, a sót és a levendulát, majd a lisztes keveréket a vajashoz adtam.
20 percre betettem a hűtőbe dermedni, majd két kisebb hurkát csináltam, fóliába csomagolva visszatettem a hűtőbe 1 órára. Szerintem jobb, ha több időt van a hidegen, mert elég lágy tészta, így egy kicsit nehéz volt vele bánni. Meg sem próbáltam kinyújtani és szép formás kekszeket gyártani belőle.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítettem, két tepsire sütőpapírt tettem.
A tésztahurkákat éles késsel 3-4 mm-es szeletekre vágtam, a tepsire sorakoztattam.
A kekszeket 10-12 perc alatt megsütöttem, ha a széle egy kis színt kap, akkor már jó.
A ribizlidzsemet kentem 2-2 keksz közé.

Címkék, kategóriák

Elkészítési idő: 1 óránál több
Típus: aprósütemény, sütemény, vegetáriánus étel
További címkék: keksz, levendula, ribizli, tojás, tojássárgája, vaj
Kategória: Recept

Kapcsolódó receptek:

Ribizlis-túrós pite
Ribizlis-tejszínes túrótorta
Mintás keksz
karácsonyi vajas keksz
Citromos-csokoládés keksz
Citromos-mákos keksz
Macskanyelv keksz kávés zabaglione-val
Citromos keksz
Zabpelyhes keksz
Tejfölös-lenmagos keksz




Képek

Szerző

Makka
Receptek: 96 db
Hozzászólások: 4 db
Teljes profil
Összes recept
Ossza meg ezt az oldalt ismerőseivel!
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Yigg

1 Hozzászólás »

Rendezés: legfrisebb hozzászólások

UN:F [1.8.6_1065]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Nagyon finom lett!!! Bár én lekvár nélkül, csak keksznek készítettem el. Nem volt otthon lime, így csak a fele “citromlé” mennyiség került bele de nagyon ízlett!!

UN:F [1.8.6_1065]
Rating: 0 (from 0 votes)

Comment by Andrea — 2016/08/08 @ 12:51

RSS csatorna. TrackBack URL

Szólj hozzá

Security Code:

Péksuli Limarával a Gasztrotippen
Pite-péntek a Gasztrotippen
Gasztrotipp on Facebook
Gasztrotipp.hu - Receptgyűjtemény