Marokkói citrombefőtt

VN:F [1.8.6_1065]
Értékelés: 0.0/10 (0 szavazat)
Recepttárba teszNyomtatás

nagyon szeretem a marokkói konyhát, az egyszerűségét, a fűszereit. Tajine edény helyet, cserép edényben készítem az ételeket. Nagyon sok receptben szerepel a sóban eltett citrom. Venni nem tudok hol, így inkább megcsinálom. Karácsonyi ajándéknak is készül pár üveggel.

Hozzávalók

Ha lehet bió citrom, ha nem tudunk hozzájutni a citromokat áztassuk be két napra hideg vízbe, így a keserűségét is elveszti.
tengeri só
babérlevél, fahéj, borókabogyó, szemes bors, szegfűbors, koriandermag.

Elkészítés

a fűszereket száraz serpenyőben lepirítom, mozsárban összetöröm majd a sóhoz keverem,
a citromokat bevágjuk két oldalról, úgy hogy ne vágjuk át, egy edénybe kinyomkodom a levének egy részét és beletömöm a sót,
szorosan az üvegbe rakjuk és 2-3 napig meleg helyen tároljuk. Ha kell feltöltjük az üvegeket a kifacsart lével, a tetejére olajat töltünk.
Hüvös helyen tároljuk. Akár 1 évig is eláll.

Tapasztalatok

Még nincs.

Címkék, kategóriák

Elkészítési idő: 15-30 perc
Tájegység: afrikai
Típus: befőtt, ízesítők, savanyúság, vegetáriánus étel
További címkék: babérlevél, befőzés, borókabogyó, citrom, cukormentes étel, fahéj, fekete bors, gluténmentes étel, koriandermag, marokkó, szegfűbors, tejmentes étel, tengeri só, tojásmentes étel
Kategória: Recept

Kapcsolódó receptek:

Marokkói paradicsomos húsgombóc (liszt-, laktóz-, és cukor mentes)
KONYAKOS-FŰSZERES SZIRUPBAN ELTETT FÜGE
Vöröslencse paradicsommal, mazsolával
Rumos gesztenyebefőtt
Cseresznye-cukor nélkül
Mediterrán krumplisaláta
Közel-keleti sült padlizsán lilahagymás-olívaolajos kovászos uborkával
Narancsos céklachutney
Gyors vöröslencseleves 2 főre, hóesésben
Fűszeres tea




Képek

Szerző

Kata64
Receptek: 34 db
Hozzászólások: 7 db
Teljes profil
Összes recept
Ossza meg ezt az oldalt ismerőseivel!
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Yigg

Nem érkezett még hozzászólás »

Még nem érkezett hozzászólás

RSS csatorna. TrackBack URL

Szólj hozzá

Security Code:

Péksuli Limarával a Gasztrotippen
Pite-péntek a Gasztrotippen
Gasztrotipp on Facebook
Gasztrotipp.hu - Receptgyűjtemény