Savanyúkáposzta (mindentbele) leves

VN:F [1.8.6_1065]
Értékelés: 0.0/10 (0 szavazat)
Recepttárba teszNyomtatás

Tartalmas leves, ami mellé ha vágunk egy karéj friss kenyeret, már nem is nagyon kívánkozik más.

Sűrű, kiadós, a végeredményt tekintve csak a hűtőnk/kamránk tartalma szab határt. Amolyan "mindentbele" leves!

Hozzávalók

* 1 fej vöröshagyma
* 25 dkg darált hús
* 2-3 szál sárgarépa
* 1-2 szál petrezselyem
* 20 dkg savanyúkáposzta
* 20 dkg zöldborsó
* 1 dl nyers rizs
* 2 dl tejföl
* só, bors,
* parányi kömény a káposztának
* lestyán

Elkészítés

A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, pici olajon megpároljuk. Rádobjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk.

A répát, petrezselymet megtisztítjuk, felkarikázzuk, a húshoz adjuk. Felöntjük vízzel, fűszerezzük, s kb. egy órán át főzzük.

Az 1 óra letelte után hozzáadjuk a savanyúkáposztát (kóstoljuk meg, nehogy túl savanyú legyen!), a zöldborsót és a megmosott rizst, további 30 percig főzzük.

A végén 2 dl tejfölt elkeverünk kevés forró levessel, visszacsurgatjuk a fazékba, de már nem forraljuk, mert összeugrik! Szerintem a rizs miatt nem igényel semmi egyéb kötőanyagot (liszt, keményítő).

Forrón, szelet kenyérrel tálaljuk.

Címkék, kategóriák

Elkészítési idő: 1 óránál több
Napszak: Ebéd, Vacsora
Típus: egytálétel, leves
Kategória: Recept

Kapcsolódó receptek:

CSICSERIBORSÓKRÉM-LEVES
Lúdlábtorta leves
VÖRÖSLENCSE-LEVES
“Hepiségtutiság” leves
Ratatouille-leves
Gombakrém leves
Fűszeres meggykrém leves
KUKORICÁS SÜTŐTÖKKRÉM-LEVES
Mama-leves
Szecsuáni leves




Képek

Szerző

ChefViki
Receptek: 41 db
Hozzászólások: 0 db
Teljes profil
Összes recept
Ossza meg ezt az oldalt ismerőseivel!
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Yigg

Nem érkezett még hozzászólás »

Még nem érkezett hozzászólás

RSS csatorna. TrackBack URL

Szólj hozzá

Security Code:

Péksuli Limarával a Gasztrotippen
Pite-péntek a Gasztrotippen
Gasztrotipp on Facebook
Gasztrotipp.hu - Receptgyűjtemény