Tárkonyos csülökleves

VN:F [1.8.6_1065]
Értékelés: 0.0/10 (0 szavazat)
Recepttárba teszNyomtatás

Tartalmas, kiadós, lélekmelegítő leves, jó puha kenyérrel. A lelkünknek, kizárólag a lelkünknek :-DD

Hozzávalók

* 1 kisebb füstölt csülök (csonttal együtt volt 1,3 kg)
* 1 fej vöröshagyma
* 2-3 gerezd fokhagyma
* 4 szál sárgarépa
* 2 szál petrezselyem
* 1 kisebb fej karalábé
* 1-2 db babérlevél
* őrölt bors
* 1 ek. ételkeményítő
* 2 dl tejföl
* 1 citrom leve
* 2 tk. mustár
* 1-2 tk. szárított tárkony

Elkészítés

A csülköt megmossuk, kuktában feltesszük főni. Sípolástól számítva kb. 1 óra alatt teljesen puhára főzzük. Kukta híján 2-3 óra alatt készül el.

Kiemeljük a levéből, bőrét és a zsírréteget eltávolítjuk, kivesszük a csontot, és falatnyi kockákra vágjuk.


A vöröshagymát finomra, a többi zöldséget karikára/hasábokra vágjuk.

Pici olajon megfuttatjuk őket, rádobjuk a csülökhúst, babérlevéllel, borssal ízesítjük. Felöntjük 1/3 csülökfőző lé, 2/3 víz folyadékkal, majd kb. 30-40 perc alatt készre főzzük. Sózni nem sóztam!

A keményítőt hideg vízzel, majd a tejföllel és a mustárral simára keverjük. Felhígítjuk kevés forró levessel, majd visszacsurgatjuk a fazékba. Szelíd forrásban tartjuk, ízesítjük a citromlével és a tárkonnyal. Teljesen kiforraljuk, kóstoljuk, ha kell, ízesítsük.

Forrón, puha kenyérrel tálaljuk.


Címkék, kategóriák

Elkészítési idő: 1 óránál több
Napszak: Ebéd, Vacsora
Típus: leves
Kategória: Recept

Kapcsolódó receptek:

TÁRKONYOS BORJÚRAGULEVES
Tárkonyos-citromos pulykaleves
Csirkés, tárkonyos kukoricaleves
Gombás, cukkinis, tárkonyos máj
Tárkonyos pityókaleves,kapros csipetkével
Tarjacsíkok tárkonyos füstöltsajtmártásban
Savanyúkáposzta (mindentbele) leves
Buzsáki fatányéros
CSICSERIBORSÓKRÉM-LEVES
Csirkeleves citromos-tojásos szósszal




Képek

Szerző

ChefViki
Receptek: 41 db
Hozzászólások: 0 db
Teljes profil
Összes recept
Ossza meg ezt az oldalt ismerőseivel!
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Yigg

Nem érkezett még hozzászólás »

Még nem érkezett hozzászólás

RSS csatorna. TrackBack URL

Szólj hozzá

Security Code:

Péksuli Limarával a Gasztrotippen
Pite-péntek a Gasztrotippen
Gasztrotipp on Facebook
Gasztrotipp.hu - Receptgyűjtemény