Zöldségleves, burgonyagombóccal

VN:F [1.8.6_1065]
Értékelés: 7.8/10 (4 szavazat)
Recepttárba teszNyomtatás

Hozzávalók

Leves: 3 sárgarépa – 2 fehérrépa – 1 kisebb zellergumó – 1 kisebb karalábé – 2 fokhagyma – 1 hagyma – 1 paprika – só – bors – pirospaprika – majoránna – liszt – tejföl – babérlevél – csirke farhát (csak ha van)
Gombóc: 2 nagyobb burgonya – 1 púpozott kiskanál vaj – só – 1 tojás – liszt

Elkészítés

A zöldségeket (répák, zeller, karalábé, fokhagyma) megpucoljuk, felszeleteljük, majd egy kis olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a majoránnát, borst, kevés pirospaprikát, majd felöntjük vízzel. Sózzuk, vagy ételízesítsük és egészben adjuk hozzá a babérlevelet, hagymát és paprikát, amit a végén, ha nem szeretünk, vegyük ki. Ilyenkor tegyük hozzá a farhátat is. Nekem volt itthon, de ha nincs nélküle is finom lesz a leves. Ha megfőtt adjuk hozzá a gombócokat, majd készítsünk egy ligtos tejfölös habarást és rotyogtassuk még pár percig megszórva egy kis petrezselyemmel.
Miközben feltettük a levest főni egy időben tegyük fel, sós vízbe a felkockázott burgonyát is, amit a gombóchoz fogunk felhasználni. Ha megvan, szűrjük le, pürésítsük, adjuk hozzá a vajat, tojást, sót és annyi lisztet, hogy egy jól formázható tésztát kapjunk. Nem baj, ha puhább, hasonló állaga legyen, mint a túrógombócnak. Dolgozzunk vizes kézzel. Mindenki formázzon ízlés szerinti golyókat. Ha szeretjük, zöldfűszereket is keverhetünk a masszába.

Címkék, kategóriák

Elkészítési idő: 30-60 perc
Napszak: Ebéd, Vacsora
Típus: leves
Kategória: Recept

Kapcsolódó receptek:

Zöldségleves hajdinával
Zöldségleves
Nyári zöldségleves
Ribbolita-Toszkán zöldségleves
Céklaleves
Sültpaprika-krémleves
Paszternákkrémleves
KUKORICÁS SÜTŐTÖKKRÉM-LEVES
Sárgadinnye-krémleves pirított mandulás habgaluskával
Sáfrányleves




Képek

Szerző

Bianka - Kiskonyham
Receptek: 32 db
Hozzászólások: 0 db
Teljes profil
Összes recept
Ossza meg ezt az oldalt ismerőseivel!
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Yigg

3 Hozzászólás »

Rendezés: legfrisebb hozzászólások

UN:F [1.8.6_1065]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Receptek: 0 db
Hozzászólások: 9 db
Teljes profil
Összes recept

Klassz kis leves!! (próba)

UN:F [1.8.6_1065]
Rating: 0 (from 0 votes)

Comment by Doki — 2010/10/26 @ 14:00

UN:F [1.8.6_1065]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

hogyérti azt h ligtos???? mit tegyek még a tejfölhőz??

UN:F [1.8.6_1065]
Rating: 0 (from 0 votes)

Comment by szandi — 2011/06/07 @ 11:41

UN:F [1.8.6_1065]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Lightos, mert nem kell bele sok liszt, nem szükséges, hogy sűrű legyen. Meg a hígításhoz vizet is teszek hozzá. Remélem tudtam segíteni

UN:F [1.8.6_1065]
Rating: 0 (from 0 votes)

Comment by Bianka — 2011/06/07 @ 12:02

RSS csatorna. TrackBack URL

Szólj hozzá

Security Code:

Péksuli Limarával a Gasztrotippen
Pite-péntek a Gasztrotippen
Gasztrotipp on Facebook
Gasztrotipp.hu - Receptgyűjtemény