Gesztenyés muffin

VN:F [1.8.6_1065]
Értékelés: 9.5/10 (2 szavazat)
Recepttárba teszNyomtatás

A muffin kezdetekben nem volt mutatós, sőt amit eleinte lehet kapni (úgy 10 éve) tömör, fojtós, folyadék nélkül ehetetlen... volt. Így nem tartozott a kedvenc süteményeim közé, motiváció hiányában nem is kísérleteztem. A szilikon formák divatba-jövetelekor, kaptam mini muffin-sütőt. Az első próbálkozásaim, nagy sikert arattak, így el kezdtem saját receptek szerint sütni, nem csak édeset, hanem sósat, kolbászos, sonkás, spenótos is szerepelt a "repertoárban". Mai kísérletezésem eredménye a gesztenyés muffin. 12 nagy muffin ra elegendő a következő recept:

Hozzávalók

2 tojás
15 dkg cukor
10 dkg gesztenye lekvár
3 evőkanál sütőrum
10 dkg vaj
10 dkg étcsoki
15 dkg liszt
és egy mokkáskanál sütőpor
25 dkg gesztenyemassza
fehér és étcsokoládé bevonó

Elkészítés

Először elkészítem a díszítést. A gesztenye masszához keverek egy kis rumot és vajat (5dkg), ha szükséges. majd 12 gesztenyét készítek golyóból kiindulva. Felhasználásig mélyhűtőbe teszem. Bekapcsolom a sütőt 180 fokra, majd neki látok a tészta készítéshez.
A tojásokat felverem a cukorral, hozzáadom a gesztenyelekvárt és a rumot, majd keverőkanállal eldolgozom a korábban vízgőz felett felolvasztott, majd kissé hűlni hagyott vaj és csoki keverékét. Végül nagy mozdulatokkal hozzákeverem a sütőporos lisztet.
A teflonos muffinsütő mélyedéseibe kapszlit helyezek, (így kevesebb a mosogatni való)
mindegyik aljára teszek a masszából, majd kis golyókat formázok a megmaradt gesztenyemasszából, amit a kapszlik közepére helyezek. A maradék tésztával gondosan beburkolom a golyókat. 25 perc sütés után rácsra helyezve kihűtöm őket.
Felolvasztom az "ét" tortabevonót megmártom benne a mélyhűtőből kivett gesztenyéket, a maradékkal bekenem a sütik tetejét. Ha megdermedt, kevés olvasztott fehércsokival ráragasztom a gesztenyéket. Frissen felvert tejszínhabbal tálalom.

Címkék, kategóriák

Elkészítési idő: 30-60 perc
Tájegység: amerikai
Típus: sütemény, vegetáriánus étel
További címkék: csokoládé, étcsoki, gesztenye, gesztenyelekvár, kevert tészta, muffin, tejcsokoládé, tojás
Kategória: Recept

Kapcsolódó receptek:

Sütőtök-csokoládé muffin
Búfelejtős-csokis muffin
Meggyes-csokis muffin
Gesztenyés,meggyes,duplán csokis muffin
Reform mákos muffin
Almás, zabpelyhes muffin
Karácsonyi répás muffin
Kukoricás-sajtos muffin
Gesztenyés szív
Sütőtökös-csokoládés muffin mascarponés habbal




Képek

Szerző

sioppeia
Receptek: 19 db
Hozzászólások: 3 db
Teljes profil
Összes recept
Ossza meg ezt az oldalt ismerőseivel!
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Yigg

Nem érkezett még hozzászólás »

Még nem érkezett hozzászólás

RSS csatorna. TrackBack URL

Szólj hozzá

Security Code:

Péksuli Limarával a Gasztrotippen
Pite-péntek a Gasztrotippen
Gasztrotipp on Facebook
Gasztrotipp.hu - Receptgyűjtemény