Gyömbérszörp

VN:F [1.8.6_1065]
Értékelés: 7.4/10 (7 szavazat)
Recepttárba teszNyomtatás

A nálunk jól bevált családi recept :)

Hozzávalók

1l víz
2-3 citrom
75 dkg cukor
2 kk fahéj
1 nagy darab gyömbér

Elkészítés

1. Megpucolom, vékonyan felszeletelem a gyömbért, lereszelem vagy vékonyan levágom a citrom héját, kifacsarom a levét.

2. Minden hozzávalót egy közepes lábasba öntök, lassú tűzön felforralom az egészet, amíg be nem sűrűsödik.

3. Ha készen van, még pár órát állni hagyom lefedve, majd leszűröm, üvegekbe töltöm.

Címkék, kategóriák

Elkészítési idő: 1 óránál több
Típus: ital, vegetáriánus étel
További címkék: citrom, fahéj, gluténmentes étel, gyömbér, szörp, tejmentes étel, tojásmentes étel
Kategória: Recept

Kapcsolódó receptek:

Gránátalmaszirup
Fűszeres tea
IGAZI ZÖLDDIÓLEKVÁR – 1. VÁLTOZAT: 24 ÓRÁS ELKÉSZÍTÉSI IDŐ, BONYOLULT FOLYAMAT
Vaníliás citromlekvár
Pácolt pangasius grillezve babos paradicsomsalsával
Karácsonyi limoncello
Masala chai
NARANCSLEKVÁR
Ananászos frissítő
BODZAPEZSGŐ




Képek

Szerző

grozsnya
Receptek: 8 db
Hozzászólások: 0 db
Teljes profil
Összes recept
Ossza meg ezt az oldalt ismerőseivel!
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Yigg

6 Hozzászólás »

Rendezés: legfrisebb hozzászólások

UN:F [1.8.6_1065]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)

Nagyon finom lett, most főzöm a második 3l-es adagot.
Ez a recept kitűnő, köszönöm!
A fahéj, citrom, gyömbér elegy olyan különleges illat kombináció, h vetekszik egy parfümével.

UN:F [1.8.6_1065]
Rating: 0 (from 0 votes)

Comment by ruccola — 2011/01/06 @ 19:46

UN:F [1.8.6_1065]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Az enyém keserű lett nagyon a citromhéjtól. :( De érezni a háttérben a finom gyömbér ízt, szóval legközelebb szerintem kihagyom belőle a citromhéjat.

UN:F [1.8.6_1065]
Rating: 0 (from 0 votes)

Comment by tió — 2011/01/26 @ 00:11

UN:F [1.8.6_1065]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

ha a citrom héját reszeled és nem kerül bele a fehér részből semmi, akkor nem lesz keserű, legalábbis nálam nem:)

UN:F [1.8.6_1065]
Rating: 0 (from 0 votes)

Comment by ruccola — 2011/02/17 @ 13:42

UN:F [1.8.6_1065]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Nagyon tetszik a recept, szeretnem megcsinalni :) De azon morfondirozok, hogy ezt vajon meddig lehet tarolni, elallna-e par hetet?

UN:F [1.8.6_1065]
Rating: 0 (from 0 votes)

Comment by bettyten — 2011/11/11 @ 12:32

UN:F [1.8.6_1065]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Nekem hűtőben elállt 1,5 hónapig is, aztán elfogyott.

UN:F [1.8.6_1065]
Rating: 0 (from 0 votes)

Comment by Gulya — 2013/01/26 @ 21:32

UN:F [1.8.6_1065]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Tetszik a recept,de nem akar sűrűsödni:(

UN:F [1.8.6_1065]
Rating: 0 (from 0 votes)

Comment by Fodor Rita — 2013/02/02 @ 11:06

RSS csatorna. TrackBack URL

Szólj hozzá

Security Code:

Péksuli Limarával a Gasztrotippen
Pite-péntek a Gasztrotippen
Gasztrotipp on Facebook
Gasztrotipp.hu - Receptgyűjtemény