Ribizlis-túrós pite

VN:F [1.8.6_1065]
Értékelés: 8.0/10 (1 szavazat)
Recepttárba teszNyomtatás

Hozzávalók

A pâte brisée-hez:
250 g finomliszt
175 g vaj
1 db tojás
1 ek nádcukor
½ ek víz

A töltelékhez:
500 g túró
3 db tojás
5 ek nádcukor
2 ek narancsvirágvíz
2 ek keményítő
1 tasak Bourbon vaníliás cukor
350 g ribizli – fekete és piros vegyesen

A szóráshoz:
8-10 mentalevél
3 ek nádcukor

Elkészítés

A pitetésztához az összes hozzávalót a robotgépbe tettem és morzsásra forgattam, majd kiszórtam a lisztezett konyhapultra és összegyúrtam. Kinyújtottam és egy 26 cm ∅ kapcsos, kerek tortaformába igazgattam.
A töltelékhez a túrót elkevertem a cukorral, a vaníliás cukorral, a narancsvirágvízzel, a keményítővel és a tojások sárgájával. A tojásfehérjét kemény habbá vertem, az ⅓-t a krémhez kevertem, a többit óvatosan beleforgattam.
A túrókrémet a pitetésztába töltöttem, a tetejére szórtam a ribizlit. A mentát nagyon finomra aprítottam, összekevertem a cukorral, a gyümölcsre szórtam.
200 °C-ra előmelegített sütőben sütöttem 50 percet.

Címkék, kategóriák

Elkészítési idő: 1 óránál több
Típus: desszert, sütemény, vegetáriánus étel
További címkék: gyümölcsös sütemény, menta, narancsvirágvíz, pite, ribizli, tojás, túró, vaj
Kategória: Mai nap receptje, Nap receptje, Recept

Kapcsolódó receptek:

HABOS-TÚRÓS PITE ILLATOS MEGGYEL TÖLTVE
Szilvás-túrós pite
Ribizlis-tejszínes túrótorta
Túrós pite
LEVENDULÁS-RIBIZLIS KEKSZ
Túrós batyu
Ribizlis joghurttorta
Bodzás-túrós pite
Feketeribizlis pite
Túrós rétes muffin




Képek

Szerző

Makka
Receptek: 96 db
Hozzászólások: 4 db
Teljes profil
Összes recept
Ossza meg ezt az oldalt ismerőseivel!
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Yigg

Nem érkezett még hozzászólás »

Még nem érkezett hozzászólás

RSS csatorna. TrackBack URL

Szólj hozzá

Security Code:

Péksuli Limarával a Gasztrotippen
Pite-péntek a Gasztrotippen
Gasztrotipp on Facebook
Gasztrotipp.hu - Receptgyűjtemény