Téli narancsos túrótorta

VN:F [1.8.6_1065]
Értékelés: 8.0/10 (1 szavazat)
Recepttárba teszNyomtatás

Hozzávalók

Az alaphoz:
130 g teljes kiőrlésű keksz
30 g vaj
60 g étcsokoládé
2 ek Cointreau

A krémhez:
500 g túró
4 ek cukor
160 ml narancslekvár
¼ tk őrölt kardamom
1 tasak Bourbon vaníliás cukor
1 tasak Dr. Oetker Zselatin Fix
150 ml tejszín

A tetejére:
1-2 ek durvára reszelt étcsokoládé
½ gránátalma

Elkészítés

Az alaphoz robotgépben morzsásra törtem a kekszet, egy tálba szórtam. A vajat és a csokoládét összeolvasztottam, simára kevertem a likőrrel. Belekevertem a kekszmorzsába a vajas-csokis krémet, alaposan elkevertem és egy 17 cm ∅ sütőpapírral kibélelt kerek tortaformába nyomkodtam egyenletesen egy kanállal.
A krémhez a túrót simára kevertem a cukorral, a narancslekvárral, a vaníliás cukorral és a kardamommal.
A tejszínt nem túl kemény habbá vertem.
A zselatint közvetlenül azelőtt adtam a túróhoz, mielőtt óvatosan belekevertem volna a tejszínhabot. A krémet a kekszes alapra kentem és a tortát beraktam a hűtőbe egy éjszakára.
Tálalás előtt kiszedtem a formából, majd megszórtam a reszelt csokoládéval és a gránátalmából kiütögetett magokkal.

Címkék, kategóriák

Típus: torta
További címkék: narancs, túró
Kategória: Recept

Kapcsolódó receptek:

Barackos túrótorta
Csokis-körtés túrótorta
Sült túrótorta, mandulával
Ribizlis-tejszínes túrótorta
Bécsi túrótorta
Karácsonyi túrótorta
Meggyes túrótorta
Almás túrótorta sütés nélkül
Narancsos baklava
Narancsos palacsinta




Képek

Szerző

Makka
Receptek: 96 db
Hozzászólások: 4 db
Teljes profil
Összes recept
Ossza meg ezt az oldalt ismerőseivel!
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Yigg

Nem érkezett még hozzászólás »

Még nem érkezett hozzászólás

RSS csatorna. TrackBack URL

Szólj hozzá

Security Code:

Péksuli Limarával a Gasztrotippen
Pite-péntek a Gasztrotippen
Gasztrotipp on Facebook
Gasztrotipp.hu - Receptgyűjtemény