Borzas pecsenye

VN:F [1.8.6_1065]
Értékelés: 9.5/10 (2 szavazat)
Recepttárba teszNyomtatás

Hozzávalók

8szelet 8dkg-os sertéskaraj,só frissen őrölt bors,3gerezd fokhagyma,10dkg liszt,2db tojás,2db nagyobb burgonya,2dl olaj asütéshez.

Köret:4db sárgarépa,2db fehérrépa,1fej brokkoli,3dkg vaj,1dl zöldségleves,1cs petrezselyem,só,frissen őrölt bors.

Elkészítés

A karajszeleteket klopfoljuk,sóval borssal,zúzott fokhagymával fűszerezzük,majd lisztbe,felvert tojásba,és le reszelt burgonyába forgatjuk.Finoman a húsra nyomkodjuk,majd forró olajban minden oldalukat pirosra sütjük.
A körethez a sárga-és fehérrépát karikákra szeljük,a brokkolit rózsáira szedjük és a zöldségeket az olvasztott vajon megfuttatjuk.Ráöntjük a zöldséglevest és fedővel letakarva,közepes tűzön roppanósra pároljuk.Közben az aprított petrezsejemmel,sóval,borssal ízesítjük.A párolt zöldségeket tányérra halmozzuk,melléfektetjük a borzas pecsenyét,és forrón kínáljuk.

Tapasztalatok

Ez a nagyszerű recept,tavaly a meglepetés-ben jelent meg.Azóta gyakran készítem igaz én sárgarépás rizzsel,savanyúsággal tálalom.Igazán nagyon finom és laktató.

Címkék, kategóriák

Elkészítési idő: 30-60 perc
Napszak: Ebéd
Típus: húsétel, köret
További címkék: brokkoli, burgonya, cukormentes étel, fehérrépa, fokhagyma, petrezselyem, sárgarépa, sertés, sertéskaraj, tojás
Kategória: Recept

Kapcsolódó receptek:

Korhelyleves másnaposságra
Kolumbiai krumplileves
Zöldséges, füstölt tarjás gulyás
Tárkonyos pityókaleves,kapros csipetkével
Borjúgulyás
Dolgos erdész levese
Zöldséges rakott krumpli
Tadzsin, Tajine, Tagine
Paradicsomos lencse egytál
Tavaszi csirkeragu leves




Képek

Szerző

zsumi
Receptek: 6 db
Hozzászólások: 0 db
Teljes profil
Összes recept
Ossza meg ezt az oldalt ismerőseivel!
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Yigg

Nem érkezett még hozzászólás »

Még nem érkezett hozzászólás

RSS csatorna. TrackBack URL

Szólj hozzá

Security Code:

Péksuli Limarával a Gasztrotippen
Pite-péntek a Gasztrotippen
Gasztrotipp on Facebook
Gasztrotipp.hu - Receptgyűjtemény