Gesztenyés-csokoládés keksz

VN:F [1.8.6_1065]
Értékelés: 0.0/10 (0 szavazat)
Recepttárba teszNyomtatás

Ez nem egy klasszikus értelemben vett száraz keksz, hanem egy puha sütemény. Ha nincs kekszsütőnk, nyugodtan használhatunk muffinsütőt is hozzá, csak akkor tovább kell sütni.

Hozzávalók

20 dkg gesztenyeliszt
10 dkg finomliszt
3 tojás
15 dkg nádcukor
2 tk rumaroma
2 ek olaj
2 dl tej
1 cs sütőpor
2 ek holland kakaópor
10 dkg étcsokoládé

Elkészítés

A tojást habosra kavarjuk a cukorral, majd hozzáöntjük az olajat, tejet és aromát.
A liszthez adjuk a sütőport és a kakaót, alaposan elkeverjük a tojásos keverékben.
Végül hozzáadjuk a csokoládét.
Kiolajozott kekszütőbe kanalazzuk, majd 170 fokon kb. 12 perc alatt megsütjük.

Címkék, kategóriák

Elkészítési idő: 15-30 perc
Típus: aprósütemény, sütemény, vegetáriánus étel
További címkék: csokoládé, étcsoki, gesztenyeliszt, kakaópor, keksz, nádcukor, tej, tojás
Kategória: Recept

Kapcsolódó receptek:

Citromos-csokoládés keksz
Csokoládés repedt cookie
Csokoládés kenyér
Csokoládés gyümölcskenyér torta
Csokoládés-narancsos kuglóf
Gesztenyés szív
Gesztenyés muffin
Halva keksz
Cowboy keksz
Csokoládés-gyömbéres körtetorta




Képek

Szerző

Cecile
Receptek: 6 db
Hozzászólások: 0 db
Teljes profil
Összes recept
Ossza meg ezt az oldalt ismerőseivel!
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Yigg

Nem érkezett még hozzászólás »

Még nem érkezett hozzászólás

RSS csatorna. TrackBack URL

Szólj hozzá

Security Code:

Péksuli Limarával a Gasztrotippen
Pite-péntek a Gasztrotippen
Gasztrotipp on Facebook
Gasztrotipp.hu - Receptgyűjtemény