Karamellkrémes praliné

VN:F [1.8.6_1065]
Értékelés: 0.0/10 (0 szavazat)
Recepttárba teszNyomtatás

Nagyon-nagyon szeretem a karamellát. Valahogy úgy, mint Gombóc Artúr a csokit: szeretem fagyinak, szopogatós cukorkának, tortának, Dobostorta-tetőnek... és persze bonbontölteléknek is.

Hozzávalók

- 12,5 dkg cukor
- 125 ml tejszín
- 1 vaníliarúd
- 2 dkg vaj
- 3 dkg méz
- csipet só
- 15 dkg étcsokoládé

Elkészítés

A cukorból karamellt készítek, majd hozzáöntöm a tejszínt. Ezután felolvasztom a hideg tejszíntől megkeményedett karamellt. Ekkor hozzáadom a vaníliarúd kikapart magjait, a vajat, a mézet és a csipet sót, majd kavargatva főzöm addig, amíg kavarásnál meg nem látom az edény alját. Ekkor leveszem a tűzről és kihűtöm.
Az étcsoki kétharmadát megolvasztom és temperálom, ezzel kikenem egy szilikon bonbonforma mélyedéseit. A formát kb. 20 percre hűtőbe teszem. Mikor a csokihüvelyek megszilárdultak, megtöltöm őket a karamellkrémmel. Egy kevés időre ismét hűtőbe teszem a formát. Az étcsoki maradékát megolvasztom, temperálom, és lezárom vele a bonbonokat. A formát kb. egy órára hűtőbe teszem, majd kibújtatom a bonbonokat a mélyedésekből.

Tapasztalatok

A karamellkrémből nekem kb. egy fél bögrényi kimaradt. Remek alapanyag egy kis karamell-likőrhöz!

A karamellkrém receptje innen, csak jóval kevesebbet főztem, hogy ne kemény vajkaramella legyen, hanem nyúlós-ragacsos krém:
http://www.ritakonyhaja.hu/nassolda/sutes-nelkuli-edessegek/2292-vajkaramella-recept.html

Címkék, kategóriák

Elkészítési idő: 30-60 perc
Típus: bonbon, vegetáriánus étel
További címkék: csokoládé, étcsoki, gasztroajándék, gluténmentes étel, karácsonyi étel, tejszín, tojásmentes étel, vanília
Kategória: Recept

Kapcsolódó receptek:

Csokoládélikőrös praliné
Barackpálinkás praliné
Marcipános pezsgőkrémes praliné
Tarka praliné mogyorónugáttal
Arancellós-marcipános praliné
Gyömbéres – zöld teás praliné
Mars praliné roppanós krokantburokban
Baileys-krémes praliné
Narancskrémes praliné
Málnás – fehércsokoládékrémes praliné




Képek

Szerző

erinacea
Receptek: 18 db
Hozzászólások: 0 db
Teljes profil
Összes recept
Ossza meg ezt az oldalt ismerőseivel!
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Yigg

Nem érkezett még hozzászólás »

Még nem érkezett hozzászólás

RSS csatorna. TrackBack URL

Szólj hozzá

Security Code:

Péksuli Limarával a Gasztrotippen
Pite-péntek a Gasztrotippen
Gasztrotipp on Facebook
Gasztrotipp.hu - Receptgyűjtemény