Körteszuflé

VN:F [1.8.6_1065]
Értékelés: 0.0/10 (0 szavazat)
Recepttárba teszNyomtatás

Hozzávalók

Hozzávalók (4 személyre):
55 g liszt
45 g vaj+ még egy kevés
200 ml tejszín
2 tojás
45 g cukor+ még egy kevés
65 g körtepüré
fahéj és vanília

Elkészítés

1. A sütőt 200 fokra melegítjük (légkeverésesnél elég a 185).
2. A szufléformákat kenjük ki vajjal és szórjuk meg bőven cukorral, a felesleget viszont borítsuk ki.
3. Tojásokat szétválasztjuk.
4. Egy kisebb edényben a tejszínt felforraljuk (habtejszínt használtam). Zárjuk el a tüzet.
5. A tojásfehérjét a cukorral viszonylag kemény habbá verjük. Amint csücskös lesz már jó is, ne verjük túl keményre.
6. Egy lábosban olvasszuk a vajat, adjuk hozzá a lisztet majd a meleg tejszínt. Beshamel szerű szószunk lesz. Próbáljuk lehűteni egy picit (én hideg vizes lábast teszek alá), néha keverjünk bele. Adjuk hozzá a 2 tojás sárgáját, a körtepürét (körtebefőttet pürésítek) és a fűszereket.
7. Ha már teljesen kihűlt akkor adjuk hozzá a tojáshabnak a felét. Alaposan keverjük egy fakanál segítségével csomómentesre. Majd adjuk hozzá a maradék tojáshabot és próbáljuk úgy beledolgozni, hogy minél kevésbé tegyük tönkre a habot.
8. A szufléformákat szinte telire töltjük a tésztával.
9. 10-12 percig sütjük.
10. Azonnal tálaljuk. Szórhatunk rá porcukrot, kínálhatjuk tejkaramellával leöntve vagy akár valamilyen gyümölcsszósszal.

Tipp: Ha vendégeknek készítjük és nem azonnal sütjük, akkor hűtőben tárolhatjuk a tésztát ( én eddig max. 1 napot tároltam így) és a vendégek érkezése előtt tegyük a formába. Ajánlom hogy sütés előtt szobahőmérsékletre melegítsük a tésztát a formákban.

Címkék, kategóriák

Elkészítési idő: 30-60 perc
Típus: desszert, vegetáriánus étel
További címkék: fahéj, karácsonyi étel, körte, tejszín, tojás, vaj, vanília
Kategória: Recept

Kapcsolódó receptek:

Sütőtöktorta
Körtés ricottatorta (La torta amalfitana alla ricotta e pera)
Sült alma
Mézes kakaós piskóta, főzött banános vaníliakrémmel
Jamie Oliver mogyorós tortája
Rakott, banános, mákos guba, alma öntettel
Csokis-körtés clafoutis
Kókuszkocka
Creme caramell
Rumos gesztenyebefőtt




Képek

Szerző

Colors in the Kitchen
Receptek: 40 db
Hozzászólások: 0 db
Teljes profil
Összes recept
Ossza meg ezt az oldalt ismerőseivel!
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Yigg

Nem érkezett még hozzászólás »

Még nem érkezett hozzászólás

RSS csatorna. TrackBack URL

Szólj hozzá

Security Code:

Péksuli Limarával a Gasztrotippen
Pite-péntek a Gasztrotippen
Gasztrotipp on Facebook
Gasztrotipp.hu - Receptgyűjtemény