Linzer-Ischler

VN:F [1.8.6_1065]
Értékelés: 10.0/10 (1 szavazat)
Recepttárba teszNyomtatás

Hozzávalók

Tészta:50dkg liszt,1cs sütőpor,25dkg cukor,20dkg zsír,2db tojás,1cs vaníliás cukor,1db citrom reszelt héja,csipet só.
Töltelék:baracklekvár
Máz:20dkg tortabevonó,5dkg ráma,1ek étolaj.

Elkészítés

A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk,és 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.Majd fél cm vastagságúra kinyújtjuk.Linzer:fodros szélű szaggatóval ugyanannyi lyukas és sima formát szaggatunk.Ischler:4-5cm-es kör alakú szaggatóval kis köröket szaggatunk.Ezután zsírpapírral kibélelt tepsibe tesszük a tésztákat és előmelegített sütőben 180 fokon 10 perc alatt világosbarnára sütjük.Ha kihűltek a formák,összeragasztjuk őket baracklekvárral.Elkészítjük a csokimázat,és az összeragasztott ischlerek felső felét bele mártjuk.Ha megszáradt a tetejük zárható dobozban tároljuk a csokoládés karikákat.A linzert egy műanyag dobozba tesszük és fogyasztás előtt porcukorral megszórjuk.

Címkék, kategóriák

Elkészítési idő: 1 óránál több
Típus: aprósütemény, sütemény, vegetáriánus étel
További címkék: baracklekvár, csokoládé, étcsoki, húsvéti étel, karácsonyi étel, omlós tészta, osztrák
Kategória: Recept

Kapcsolódó receptek:

Mákos linzer narancslekvárral
Karácsonyi lekváros linzer
Almás linzer
Karácsonyi linzer
Lekváros linzer
Zserbó
Répás linzer
Vaníliás linzer
karácsonyi vajas keksz
Mézes krémes




Képek

Szerző

zsumi
Receptek: 6 db
Hozzászólások: 0 db
Teljes profil
Összes recept
Ossza meg ezt az oldalt ismerőseivel!
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Yigg

Nem érkezett még hozzászólás »

Még nem érkezett hozzászólás

RSS csatorna. TrackBack URL

Szólj hozzá

Security Code:

Péksuli Limarával a Gasztrotippen
Pite-péntek a Gasztrotippen
Gasztrotipp on Facebook
Gasztrotipp.hu - Receptgyűjtemény