Málnás – fehércsokoládékrémes praliné

VN:F [1.8.6_1065]
Értékelés: 0.0/10 (0 szavazat)
Recepttárba teszNyomtatás

Az első réteg tömény, intenzív illatú és ízű málnakrém házi málnalekvárból és málnalikőrből, a második pedig fehércsoki egy kis tokaji aszúval megdobva. Abszolút toplistás lett Karácsonykor, hihetetlen jó párosítás. Kétrétegű bonbont érdemes mélyebb szilikonformában készíteni (pl. a Silikomart cég termékei közül ilyen a szívecskés és az Imperial).

Hozzávalók

- 2-3 ek. (házi) málnalekvár
- fél deci málnalikőr
- 4 dkg fehércsokoládé
- 2 ek. tokaji aszú
- 15 dkg étcsokoládé
- ehető cukorgyöngyök a díszítéshez

Elkészítés

Az étcsokoládé kétharmadát megolvasztom és temperálom, majd kikenem vele a szilikon bonbonforma mélyedéseit. A formát kb. 20 percre hűtőbe teszem.
Az első réteghez a málnalekvárt és a málnalikőrt egy kis edényben összemelegítem, majd átpasszírozom, ha szükséges (nekem magos volt a málnalekvárom). Tovább nem is kell sűríteni, a lekvártól épp elég sűrű lesz a krém. Kihűtöm.
A második réteghez a fehércsokit megolvasztom, és hozzákeverem a tokaji aszút. Kihűtöm.
A kicsokizott mélyedésekbe először beletöltöm a málnás krémet, majd a tetejére a fehércsokis krém jön. Hűtőbe teszem.
Az étcsoki maradékát megolvasztom és temperálom, és ezzel lezárom a bonbonokat. A formát kb. egy órára hűtőbe teszem. Végül kifordítom a bonbonokat a formából, és cukorgyönggyel díszítem.

Tapasztalatok

Tipp:
A szívecske-forma és a málnás-fehércsokis töltelék ideális Valentin-napi ajándékká vagy desszertté teszi ezt a bonbont!

Címkék, kategóriák

Elkészítési idő: 1 óránál több
Típus: bonbon, vegetáriánus étel
További címkék: csokoládé, étcsoki, fehércsoki, gasztroajándék, gluténmentes étel, málnalekvár, málnalikőr, tojásmentes étel, tokaji aszú, Valentin-nap
Kategória: Recept

Kapcsolódó receptek:

Barackpálinkás praliné
Marcipános pezsgőkrémes praliné
Baileys-krémes praliné
Gyömbéres – zöld teás praliné
Karamellkrémes praliné
Csokoládélikőrös praliné
Tarka praliné mogyorónugáttal
Arancellós-marcipános praliné
Praliné hardcore kávérajongóknak
Mars praliné roppanós krokantburokban




Képek

Szerző

erinacea
Receptek: 18 db
Hozzászólások: 0 db
Teljes profil
Összes recept
Ossza meg ezt az oldalt ismerőseivel!
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Yigg

Nem érkezett még hozzászólás »

Még nem érkezett hozzászólás

RSS csatorna. TrackBack URL

Szólj hozzá

Security Code:

Péksuli Limarával a Gasztrotippen
Pite-péntek a Gasztrotippen
Gasztrotipp on Facebook
Gasztrotipp.hu - Receptgyűjtemény