Sárgaborsó-krémleves, sült lilahagymával

VN:F [1.8.6_1065]
Értékelés: 10.0/10 (1 szavazat)
Recepttárba teszNyomtatás

Az alkotórészek nyersen nagyon szépek: sárga, narancssárga. A legtöbb leves nem egy fotómodell, ez sem. Bár a leveseket nem szépségükért szeretjük.Tápláló, nagyon finom leves. Semmi napközis feeling.

Hozzávalók


115 g sárgaborsó
3 közepes sárgarépa
1 közepes vöröshagyma
kakukkfű, pici rozmaring
0.6 l alaplé
pici száraz chili

sült hagyma:
2 nagy lilahagyma karikákra vágva
1 ek olivaolaj

darabos dió öntet:
1-2 ek olivaolaj
friss petrezselyem
pirított dió
só, bors

Elkészítés

1. A beáztatott sárgaborsót (feles borsót), a darabolt sárgarépát, 1 egész hagymát, és a fűszereket zöldségalaplében felteszem főzni. Kb 20-25 perc alatt puhára fő.
2. Időközben a felkarikázott lilahagymát olajon karamellizálom.
3. A levesből kiveszem az egész főtt hagymát, és tetszés szerint mixelem. Hagyhatom darabosan is.
4. Az alaplével állítom be a leves mennyiségét, sűrűségét.
5. Tálalás előtt a friss petrezselymet apróra vágom, olivaolajat öntök rá. Pár szem apróra vágott, pirított dióval, sósval, borssal összekeverem.

Tapasztalatok

A sült lilahagymát és a petrezselymes diót kínálhatom a leves mellé rusztikus francia kenyérrel.

Címkék, kategóriák

Elkészítési idő: 30-60 perc
Napszak: Ebéd
Típus: leves, vegetáriánus étel, zöldséges étel
További címkék: cukormentes étel, dió, gluténmentes étel, kakukkfű, lilahagyma, petrezselyem, sárgaborsó, sárgarépa, tejmentes étel, tojásmentes étel, vöröshagyma
Kategória: Recept

Kapcsolódó receptek:

Joghurtos sárgaborsó-krémleves
Joghurtos sárgaborsó-főzelék
Vöröslencse-krémleves
Sajtos kukorica-krémleves
Gyömbéres sárgaborsó krémleves
Papírcsónakban sült lazac zöldségekkel, kukoricás muffinnal
Sárgarépa-krémleves
Fehérboros kukorica-krémleves sült baconnel
Póréhagyma-krémleves
Zellerkrémleves sült gesztenyével




Képek

Szerző

nyarikonyha
Receptek: 16 db
Hozzászólások: 1 db
Teljes profil
Összes recept
Ossza meg ezt az oldalt ismerőseivel!
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Yigg

Nem érkezett még hozzászólás »

Még nem érkezett hozzászólás

RSS csatorna. TrackBack URL

Szólj hozzá

Security Code:

Péksuli Limarával a Gasztrotippen
Pite-péntek a Gasztrotippen
Gasztrotipp on Facebook
Gasztrotipp.hu - Receptgyűjtemény