Szilvapálinkás marcipángolyó

VN:F [1.8.6_1065]
Értékelés: 0.0/10 (0 szavazat)
Recepttárba teszNyomtatás

Még Karácsonyra készült ez a szigorúan felnőtteknek szánt finomság. A pálinka az egyik kedvenc alapanyagom a bonbonozásnál, de eddig még csak barackpálinkás pralinékat készítettem. Itt volt az idő, hogy a szilvapálinka is bekerüljön a repertoárba! Kézenfekvő volt, hogy aszalt szilvával és puha marcipánnal kombináljam, és a karácsonyi dizájnt némi ehető csillámpor adta.

Hozzávalók

- 4-5 szem aszalt szilva
- kb. fél deci szilvapálinka
- 20 dkg marcipánmassza
- 15 dkg étcsokoládé
- ehető csillámpor a díszítéshez

Elkészítés

Az aszalt szilvát apró darabokra vágom, annyi szilvapálinkát öntök rá, hogy ellepje, és egy éjszakára a pálinkában hagyom, hogy jól magába szívja az alkoholt.
Másnap a pálinkás aszalt szilvát lecsepegtetem, majd összegyúrom a marcipánmasszával, és golyókat formázok belőle a kezemmel. Az étcsokit megolvasztom és temperálom, majd egyenként belemártom a szilvás marcipángolyókat. A becsokizott gömböket sütőpapírra teszem száradni, a tetejükre ehető csillámport szórok díszítésül.

Tapasztalatok

Ebből az adagból nekem 18 marcipángolyó lett.

Címkék, kategóriák

Elkészítési idő: 1 óránál több
Típus: bonbon, vegetáriánus étel
További címkék: aszalt szilva, csokoládé, étcsoki, gasztroajándék, gluténmentes étel, karácsonyi étel, marcipán, szilvapálinka, tejmentes étel, tojásmentes étel
Kategória: Recept

Kapcsolódó receptek:

Marcipános bonbonok
Aszalt szilva bonbon
Marcipános pezsgőkrémes praliné
Gyömbéres – zöld teás praliné
Marcipános bonbon
Málnás – fehércsokoládékrémes praliné
“After eight” bonbon
Csokoládélikőrös praliné
Barackpálinkás praliné
Arancellós-marcipános praliné




Képek

Szerző

erinacea
Receptek: 18 db
Hozzászólások: 0 db
Teljes profil
Összes recept
Ossza meg ezt az oldalt ismerőseivel!
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Yigg

Nem érkezett még hozzászólás »

Még nem érkezett hozzászólás

RSS csatorna. TrackBack URL

Szólj hozzá

Security Code:

Péksuli Limarával a Gasztrotippen
Pite-péntek a Gasztrotippen
Gasztrotipp on Facebook
Gasztrotipp.hu - Receptgyűjtemény