Kacsamell, villámgyorsan

VN:F [1.8.6_1065]
Értékelés: 10.0/10 (1 szavazat)
Recepttárba teszNyomtatás

Hozzávalók

1 egész kacsamell
1 tk. ötfűszer keverék
kb. 5 cm hosszú kígyóuborka darab
4 szál újhagyma

bors
1 ek. olaj (mogyoró/napraforgó)
1 ek. sötét szójaszósz
1 ek. halszósz
szezámmag

Elkészítés

Forrósítsunk fel egy wokot.
Készítsük elő a zöldségeket: az uborkának vágjuk ki a leveses magját, és szeleteljük hajszál (!) vékonyra. Az újhagymát vágjuk nagyobb darabokra.
A kacsamellről fejtsük le a bőrét és a zsírját majd vágjuk ujjnyi vastagságú csíkokra és forgassuk meg a szójaszósz és az ötfűszer keverékében. Öntsük az olajat a wokba, majd dobjuk rá a húst és a wokot folyamatosan rázogatva, süssük 2 percig a húst. Adjuk hozzá a zöldségeket, a halszószt és süssük további 1-2 percig és zárjuk el alatta a gázt.
Halmozzunk egy tányérra rizst (vagy salátát) kanalazzuk rá a zöldséges húst és szórjuk meg szezámmaggal.

Tapasztalatok

Forrás: Gordon Ramsay

Fontos, hogy a zöldségeket, szószokat a hús sütése előtt előkészítsük, mert a hús szempillantás alatt megsül!! Hogy még vékonyabb szeleteket kapjunk, szeletelhetjük a zöldségeket hámozóval!

Címkék, kategóriák

Elkészítési idő: 15-30 perc
Napszak: Ebéd, Vacsora
Tájegység: kínai
Típus: húsétel
További címkék: gluténmentes étel, Gordon Ramsay, halszósz, kacsa, kacsamell, kínai ötfűszer, sötét szójaszósz, szezámmag, tejmentes étel, tojásmentes étel, uborka, újhagyma, wokétel
Kategória: Recept

Kapcsolódó receptek:

Fűszeres kacsamell-saláta
Kesudiós stir-fry csirke, azaz Gai Pad Med Mamuang Him Ma Paan
Sokhagymás stir-fry csirke, borssal
Rosé kacsamell csokis bogyósgyümölcsmártással
Mee Grob, azaz ropogósra sült vermicelli tészta csirkével
Tom Yum Gai, azaz a thai csípős-savanyú csirkeleves
Panang Curry
Közel-keleti sült padlizsán lilahagymás-olívaolajos kovászos uborkával
Tom Yum- Thai kókuszos csirkeleves
Pisztáciás báránykebab




Képek

Szerző

Reni
Receptek: 166 db
Hozzászólások: 33 db
Teljes profil
Összes recept
Ossza meg ezt az oldalt ismerőseivel!
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Yigg

Nem érkezett még hozzászólás »

Még nem érkezett hozzászólás

RSS csatorna. TrackBack URL

Szólj hozzá

Security Code:

Péksuli Limarával a Gasztrotippen
Pite-péntek a Gasztrotippen
Gasztrotipp on Facebook
Gasztrotipp.hu - Receptgyűjtemény