Kagylóleves

VN:F [1.8.6_1065]
Értékelés: 0.0/10 (0 szavazat)
Recepttárba teszNyomtatás

Hozzávalók

1 kg fekete kagyló
10-12 db koktélparadicsom
1 ek. paradicsompüré (passata)
1 dl száraz fehérbor
1 csokor petrezselyem
3 gerezd fokhagyma
2 ek. olívaolaj
kevés frissen őrölt bors

Elkészítés

A kagylókat megtisztítjuk: A kagylók szakállát tépjük le (moszatnak kinéző akármi, ezzel kapaszkodik a tengerben a talajhoz), majd folyó víz alatt tisztítsuk meg, kapargassuk le őket. Ami kinyílt, dobjuk ki.
Egy vastag falú edényt hevítsünk fel. Dobjuk bele a félbevágott paradicsomokat, és az egész fokhagymagerezdeket. Pároljuk a zöldségeket 1-2 percig, majd öntsük rá a kagylókat, a bort, borsozzuk és szórjuk meg finomra vágott petrezselyemmel. Fedjük le az edényt és pároljuk a kagylókat 3-4 percig.
Merjük levesestányérokba/tálakba a kagylókat a lével együtt, adjuk hozzá friss, kovászos kenyeret.

Címkék, kategóriák

Elkészítési idő: 15-30 perc
Napszak: Ebéd, Vacsora
Tájegység: mediterrán
Típus: halétel, leves
További címkék: fehérbor, fekete kagyló, fokhagyma, gluténmentes étel, paradicsom, petrezselyem, tejmentes étel, tenger gyümölcsei, tojásmentes étel
Kategória: Recept

Kapcsolódó receptek:

Spaghetti homárral
Töltött tintahal
Feketekagyló fehérborban
Grillezett polip
Fekete risotto
Zöldséges sült hal
Nyári zöldségleves
Ratatouille-leves
Karfiolsaláta olívával, szárított paradicsommal és koktélrákkal
Ribbolita-Toszkán zöldségleves




Képek

Szerző

Reni
Receptek: 166 db
Hozzászólások: 33 db
Teljes profil
Összes recept
Ossza meg ezt az oldalt ismerőseivel!
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Yigg

Nem érkezett még hozzászólás »

Még nem érkezett hozzászólás

RSS csatorna. TrackBack URL

Szólj hozzá

Security Code:

Péksuli Limarával a Gasztrotippen
Pite-péntek a Gasztrotippen
Gasztrotipp on Facebook
Gasztrotipp.hu - Receptgyűjtemény