Sárgarépa-krémleves

VN:F [1.8.6_1065]
Értékelés: 10.0/10 (1 szavazat)
Recepttárba teszNyomtatás

Hozzávalók

Hozzávalók 4 főre:
4-5 sárgarépa (murok)
2 gerezd fokhagyma
1 ek. olívaolaj
3 szál petrezselyem levelei
100 ml tej
só, bors
lenmag, reszelt Grana Padano (vagy parmezán) sajt és petrezselyemlevél tálaláshoz

Elkészítés

A sárgarépákat meghámozzuk, kockára vágjuk, a fokhagymát is szeletekre vágjuk. Olajon 1-2 percig fonnyasztjuk, majd felöntjük vízzel, hogy ellepje. Beletesszük a megmosott petrezselyemleveleket, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és puhára főzzük a zöldséget. Botmixerrel turmixoljuk, majd hozzáadjuk a tejet (ha túl híg, akkor kevesebb tejet adunk hozzá). Végül felforraljuk a levest. Tálaláskor pirított lenmagot, egy kevés reszelt Grana Padano (vagy parmezán) sajtot szórunk rá.

Címkék, kategóriák

Elkészítési idő: 15-30 perc
Napszak: Ebéd
Típus: leves, vegetáriánus étel, zöldséges étel
További címkék: cukormentes étel, fokhagyma, gluténmentes étel, húsvéti étel, lenmag, parmezán, petrezselyem, sárgarépa, tej, tojásmentes étel
Kategória: Nap receptje, Recept

Kapcsolódó receptek:

Édeskömény-krémleves gorgonzolával -vagy anélkül
Vöröslencse-krémleves
Sárgaborsó-krémleves, sült lilahagymával
Joghurtos sárgaborsó-krémleves
Sajtos kukorica-krémleves
Karalábé-krémleves ouzóval
FEHÉRBOROS CSILLAGTÖK-KRÉMLEVES PIRÍTOTT TÖKMAGGAL
Zöldspárga krémleves
Csirkés kukorica-krémleves
Fehérboros kukorica-krémleves sült baconnel




Képek

Szerző

Colors in the Kitchen
Receptek: 40 db
Hozzászólások: 0 db
Teljes profil
Összes recept
Ossza meg ezt az oldalt ismerőseivel!
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Yigg

Nem érkezett még hozzászólás »

Még nem érkezett hozzászólás

RSS csatorna. TrackBack URL

Szólj hozzá

Security Code:

Péksuli Limarával a Gasztrotippen
Pite-péntek a Gasztrotippen
Gasztrotipp on Facebook
Gasztrotipp.hu - Receptgyűjtemény