Tonhalsteak

VN:F [1.8.6_1065]
Értékelés: 0.0/10 (0 szavazat)
Recepttárba teszNyomtatás

Hozzávalók

2 szelet (darabonként 20-25dkg-os) vörös tonhal filé
olívaolaj
1 narancs

bors
friss saláta (pl. jégsaláta, radicchio, bébi mangold, bébi spenót, madársaláta stb.)

Elkészítés

Egy grillserpenyőt hevítsünk tűzforróra. A tonhalszeletek mindkét oldalát vékonyan olajozzuk be, borsozzuk picit meg, majd a serpenyőbe helyezzük őket és süssük oldalanként 2,5-3 percig (nem kell teljesen átsütni).
A salátát mossuk meg, csöpögtessük le, ha szükséges tépkedjük darabokra. Facsarjuk rá egy narancs levét, locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk.
Halmozzuk tányérra a salátát, majd helyezzük rá a tonhalszeleteket. Egy pohár finom száraz rozéval, vagy fehérborral öblítsük le.

Címkék, kategóriák

Elkészítési idő: 15 percnél kevesebb
Napszak: Ebéd, Vacsora
Típus: grill, halétel
További címkék: cukormentes étel, gluténmentes étel, narancs, salátamix, tejmentes étel, tojásmentes étel, vörös tonhal
Kategória: Recept

Kapcsolódó receptek:

Grillezett polip
Karfiolsaláta olívával, szárított paradicsommal és koktélrákkal
Pácolt pangasius grillezve babos paradicsomsalsával
Papírcsónakban sült lazac zöldségekkel, kukoricás muffinnal
“Nyomi” paradicsomsaláta
Epercarpaccio sonkával
Fekete risotto
Dorada al horno
Gránátalmás zöldsaláta
Grillezett laskagomba




Képek

Szerző

Reni
Receptek: 166 db
Hozzászólások: 33 db
Teljes profil
Összes recept
Ossza meg ezt az oldalt ismerőseivel!
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Yigg

Nem érkezett még hozzászólás »

Még nem érkezett hozzászólás

RSS csatorna. TrackBack URL

Szólj hozzá

Security Code:

Péksuli Limarával a Gasztrotippen
Pite-péntek a Gasztrotippen
Gasztrotipp on Facebook
Gasztrotipp.hu - Receptgyűjtemény