Töltött karalábé, ahogy én szeretem

VN:F [1.8.6_1065]
Értékelés: 0.0/10 (0 szavazat)
Recepttárba teszNyomtatás

Ezt a remek ételt számtalan módon el lehet készíteni. Lehet tölteni zöldségekkel, aztán hússal, valamint zöldséggel és hússal, sajttal, s a lehetőségek száma szinte végtelen. S mikor a legjobb ezen a recepten gondolkodni? Természetesen nyáron, amikor a karalábé friss és zsenge, s pont ettől kellemes és telt az íze.
Nézzük meg, hogy is szeretem én a töltött karalábét, melynek az elkészítési ideje max. fél óra.

Hozzávalók

Hozzávalók - 1 személyre -
- 1 nagy fej friss karalábé
- negyed paradicsom, negyed tv paprika, negyed vöröshagyma apróra vágva
- só, bors, szerecsendió
- kb. 5-6 dkg darált hús - lehet sertés vagy marha -
- 4 ek.+ 2 ek. tejföl
- reszelt pizza mozzarella sajt
- kevés olaj és vaj

Elkészítés

A karalábét megpucoljuk és egy kanállal jól kivájjuk a belsejét úgy, hogy max. 1 cm-es fala maradjon. Majd jó sós vízben feltesszük főni, s addig hagyjuk főni, amíg kellően puha nem lesz - néha szúrjuk meg késsel, s amikor elérte az általunk kedvelt keménységet, akkor vegyük ki a vízből -.
Közben készítsük el a tölteléket. Az apróra vágott paradicsomot, paprikát és hagymát kis olajon megpároljuk, majd beletesszük a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendiózzuk és kicsit megpirítjuk.
Ha kész, beletöltjük a karalábéba háromnegyed részt tele, majd a tetejére összekeverjünk 4 tk. tejfölt, sót és reszelt pizza mozzarella sajtot és befedjük vele a töltött karalábé.
200 fokos sütőben kevés vajon addig sütjük, amíg a teteje meg nem pirosodik. Ekkor kivesszük, s a maradék tejfölt is a tetejére tesszük.

TIPP: ha nagyobb mennyiséget készítünk és a belsejét nem töltjük vissza, remek karalábé krémleves készíthető belőle.


Read more: http://rozmaringescsokolade.blogspot.com/2011/06/toltott-karalabe-ahogy-en-szeretem.html#ixzz1Po6mfmzM

Címkék, kategóriák

Elkészítési idő: 30-60 perc
Napszak: Ebéd, Vacsora
Típus: egytálétel, húsétel, zöldséges étel
További címkék: cukormentes étel, darált hús, gluténmentes étel, karalábé, sajt
Kategória: Recept

Kapcsolódó receptek:

Töltött karalábé
Karalábé-krémleves ouzóval
Kelbimbóval töltött gomba, besamelmártással
Korianderes lencsével töltött kápia
Fűszeres rizzsel töltött sült paprika
Csirkével és jázmin rizzsel töltött paradicsomos padlizsán
Kuszkusszal töltött padlizsán
Yalangi douwali (Töltött szőlőlevél)
Mátika – hústalanul töltött karalábélevél
Fetás kuszkusszal töltött gombafejek




Képek

Szerző

RozmaringCsokolade
Receptek: 91 db
Hozzászólások: 5 db
Teljes profil
Összes recept
Ossza meg ezt az oldalt ismerőseivel!
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Yigg

Nem érkezett még hozzászólás »

Még nem érkezett hozzászólás

RSS csatorna. TrackBack URL

Szólj hozzá

Security Code:

Péksuli Limarával a Gasztrotippen
Pite-péntek a Gasztrotippen
Gasztrotipp on Facebook
Gasztrotipp.hu - Receptgyűjtemény