Illatos birkasült mustármártással és vörös piszke szufléval

VN:F [1.8.6_1065]
Értékelés: 0.0/10 (0 szavazat)
Recepttárba teszNyomtatás

Pár héttel ezelőtt leírtam, hogyan is kell vörös piszke lekvárt, majd abból vörös piszke szuflét készíteni - http://rozmaringescsokolade.blogspot.com/2011/07/voros-piszkes-szufle.html -.
Elérkezett az idő, hogy köretnek használjuk ezt a remek, kicsit édes-savanykás tésztaféleséget. Mivel ezt már el tudjuk készíteni, így már csak az illatos birkasült marad és a mustármártás.

Hozzávalók

Illatos birkasült
Hozzávalók - 2 személyre -
A birkahúst 24 órára az alábbi pácba teszem: 25 dkg tiszta birkahús, faggyútól, hártyától mentes, szín hús:
- 5 dkg apróra vágott vöröshagyma
- 1 gerezd pépesített fokhagyma
- 1 tk. reszelt citromhéj
- 0,5 tk. rozmaring
- 0,5 tk. őrölt kardamom
- 0,5 tk. őrölt szerecsendió
- 1 db. babérlevél
- 6 szál koriander
- 0,5 tk. őrölt római kömény
- 20 ml vörösbor ecet
- 30 ml olíva olaj
- 30 + 0,5 - sütéshez kell majd - ml száraz, minőségi vörösbor
- só, bors

Mustármártás
Hozzávalók
- 0,5 dl páclé - amelyben már sült a hús -
- 1-2 tk. Clovis muskotályos mustár - ízlés szerint lehet több is -
- só, bors

Elkészítés

Illatos birkasült
24 óra múlva a húst a páclével és 0,5 dl száraz, minőségi vörösborral 200 fokos sütőben, alufóliával letakarva puhára pároljuk. Majd kiveszünk bő 0,5 dl páclevet, a többiben pedig megsütjük a húst. Ha megsült a hús, ízlés szerint sózom, borsozom.

Mustármártás
A páclébe keverem a mustárt és ízlés szerint sózom, borsozom.

Míg a hús sül, elkészítjük a vörös piszke szuflét. Amikor minden kész, egy kis szelet kenyeret tűz fölött megpirítunk, majd ráhelyezzük a húst, öntünk rá mustáros öntetet és vörös piszke szufléval tálaljuk.

Read more: http://rozmaringescsokolade.blogspot.com/#ixzz1TbjjFUwE

Címkék, kategóriák

Kategória: Recept





Képek

Szerző

RozmaringCsokolade
Receptek: 91 db
Hozzászólások: 5 db
Teljes profil
Összes recept
Ossza meg ezt az oldalt ismerőseivel!
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Yigg

Nem érkezett még hozzászólás »

Még nem érkezett hozzászólás

RSS csatorna. TrackBack URL

Szólj hozzá

Security Code:

Péksuli Limarával a Gasztrotippen
Pite-péntek a Gasztrotippen
Gasztrotipp on Facebook
Gasztrotipp.hu - Receptgyűjtemény