FALUSI BURGONYÁS POGÁCSA (olajban sült)

VN:F [1.8.6_1065]
Értékelés: 7.8/10 (4 szavazat)
Recepttárba teszNyomtatás

Amikor végre nyár van - ami így a naptári időszak végére kezd megérkezni :-D -, én leginkább olyan ételeket szeretek készíteni és fogyasztani, ami könnyen elkészíthető, nem terheli meg gyomrot, mégis nagyon finom és lehet variálni. Ilyen ez a recept is.

Hozzávalók

Hozzávalók - kb. 50-60 db-hoz -
- 6 db. közepes burgonya
-1 db. lehetőleg tanyasi tojás
- 7 púpos ek. búza félfogós liszt - én a dunaföldvárit használom -
- víz, só

Elkészítés

A burgonyát megpucoljuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük. Majd miután elkészült, krumplinyomóval alaposan szétnyomkodjuk, olyannyira, hogy szinte krémes állagú legyen. Ekkor belekeverjük egy fakanálla a tojást, mert még nagyon meleg ilyenkor a burgonya. Ízlés szerint sózzuk, de ez kicsivel sósabb íz legyen, mint amilyet szeretünk, mert még jön bele a liszt, ami tompítja a só ízét.
Mindezek után belekeverjük a lisztet, s egyenletes tésztát gyúrunk belőle, ami nem szabad, hogy kemény legyen, inkább ragacsos állagúnak kell lenni. Folyamatosan lisztezzük a deszkát, hogy ne ragadjon le a tészta.
Amikor a tészta kész, nyújtsuk ki kb. fél cm vastagságúra és pogácsaszaggatóval szaggassuk ki a pogácsákat.
Amint ezzel is elkészültünk, forró olajba süssük ki. A tésztáknak kicsit fel kell púposodniuk, akkor lesz igazán finom, de ehhez az kell, hogy az olaj forró legyen.

Címkék, kategóriák

Elkészítési idő: 30-60 perc
Napszak: Vacsora
Tájegység: magyar
Típus: sós falat, vegetáriánus étel
További címkék: burgonya, cukormentes étel, pogácsa, tejmentes étel
Kategória: Recept

Kapcsolódó receptek:

Dédi féle pogácsa
Medvehagymás-kecskesajtos pogácsa
Kolbászos-túrós pogácsa.
Mosolygós házi pogácsa
Tejfölös pogácsa
Káposztás pogácsa
Sült paprika saláta
Rapid túrós pogácsa
Sült csülök
Sült paprikakrém




Képek

Szerző

RozmaringCsokolade
Receptek: 91 db
Hozzászólások: 5 db
Teljes profil
Összes recept
Ossza meg ezt az oldalt ismerőseivel!
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Yigg

1 Hozzászólás »

Rendezés: legfrisebb hozzászólások

UN:F [1.8.6_1065]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Én is szoktam olajban sült krumplis pogácsát készíteni, finom is, de a férjem azt szeretné, hogy ropogós legyen, az enyém viszont mindig puha.
Tudnál valamit javasolni, amitől ropogós lehetne?

UN:F [1.8.6_1065]
Rating: 0 (from 0 votes)

Comment by Bogi — 2014/09/16 @ 10:14

RSS csatorna. TrackBack URL

Szólj hozzá

Security Code:

Péksuli Limarával a Gasztrotippen
Pite-péntek a Gasztrotippen
Gasztrotipp on Facebook
Gasztrotipp.hu - Receptgyűjtemény