4 évszak levesei – Tavasz: Spárgakrémleves

Török-Bognár Renáta
renidani.blogspot.com
2015/04/28

A szezon vége felé ugyan, de még nem megkésve szezonális leveseket bemutató rovatunkban egy könnyű spárgakrémleves következik.

VN:F [1.8.6_1065]
Értékelés: 0 (0 szavazat)

A gasztronómiai tavasz egyik nagy hírnöke mi más is lenne, mint a spárga. Ma már gyakorlatilag az összes zöldséges pultnál találkozhatunk a fehér és a zöld fajtájával. Mindenkinek megvan a saját kedvence, ki a zöldet, ki a fehéret részesíti előnyben. A négy évszak levesei rovatba én most fehér spárgából készítettem egy finom krémlevest, ami szerintem még azoknak a körében is sikert aratna, akik amúgy nem rajonganak a zöldség világosabbik fajtájáért.

Hozzávalók:

50 dkg fehér spárga
1 l alaplé (zöldség vagy csirke)
1 ek. vaj
2 fej mogyoróhagyma
1 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín

bors

Elkészítés:

A spárgákat tisztítsuk meg.
A hagymákat vágjuk finomra, majd a vajon pároljuk meg. Dobjuk rá a spárgát, majd öntsük fel az alaplével és főzzük puhára.
Ha a spárga megfőtt, turmixoljuk le a levest.
A tejszínt keverjük össze 1 dl turmixolt levessel és folyamatos keverés mellett öntsük hozzá az egészet. Ha szükséges sózzuk és borsozzuk.

Tipp:
Levesbetétként adhatunk mellé pirított szalonna- és/vagy zsemlekockákat, párolt spárgacsúcsokat.

2011.05.26.

VN:F [1.8.6_1065]
Értékelés: 0 (0 szavazat)

Címkék, kategóriák

Címkék: , , ,
Kategória: Alapanyagok, Magazin

Kapcsolódó cikkek:





Ossza meg ezt az oldalt ismerőseivel!
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Yigg

Nem érkezett még hozzászólás »

Még nem érkezett hozzászólás

RSS csatorna. TrackBack URL

Szólj hozzá

Security Code:

Péksuli Limarával a Gasztrotippen
Pite-péntek a Gasztrotippen
Gasztrotipp on Facebook
Gasztrotipp.hu - Receptgyűjtemény