Tejfölös meggyfagyi Ouzóval bolondítva

Gasztrotipp
2016/06/11

Kisebb kihagyás után újra itt a fagyi ideje, vétek lenne a sok szép piros gyümölcsöt nem felhasználni. Ez a meggyfagyi például kellemes desszert egy nyári délutánra, a savanykás tejföl és az alkohol garantálja a frissítő hatást.

VN:F [1.8.6_1065]
Értékelés: +3 (3 szavazat)

Hozzávalók:

50 dkg meggy
1 pohár 20 %-os tejföl
2 dl habtejszín
5 dkg házi vaníliás porcukor
1,5 tk. Ouzo
pici só

A meggyet megmossuk, kimagozzuk és a tejföllel együtt turmixoljuk, majd átpasszírozzuk.
A tejszínt a porcukorral felforraljuk , picit megsózzuk, hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, összekeverjük a meggyturmixszal, Ouzóval ízesítjük és fagyigépben elkészítjük.
Tálaláskor is meglocsolhatjuk még egy kis Ouzóval. (Az ánizsíztől nem kell félni, aki egyébként az ánizspálinkát nem szereti, ezt lehet, hogy szeretni fogja.:))

VN:F [1.8.6_1065]
Értékelés: +3 (3 szavazat)

Címkék, kategóriák

Címkék: , , ,
Kategória: Főoldalra, Főzőtanfolyamok, Magazin

Kapcsolódó cikkek:





Ossza meg ezt az oldalt ismerőseivel!
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Yigg

1 Hozzászólás »

Rendezés: legfrisebb hozzászólások

UN:F [1.8.6_1065]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

[...] Folytatván a tegnap megkezdett Ouzo-fejezetet most egy fagyi következik, az elkészítése itt olvasható. [...]

Pingback by Az Ouzo desszertben | Étel, ital, kicsi Vú — 2012/09/14 @ 08:48

RSS csatorna. TrackBack URL

Szólj hozzá

Security Code:

Péksuli Limarával a Gasztrotippen
Pite-péntek a Gasztrotippen
Gasztrotipp on Facebook
Gasztrotipp.hu - Receptgyűjtemény