Húsgombóc paradicsom szószban

VN:F [1.8.6_1065]
Értékelés: 0.0/10 (0 szavazat)
Recepttárba teszNyomtatás

Egyszerűen elkészíthető étel és egyben tökéletes fogás is, a húsgombóc paradicsom szószban. Hasonló a mi töltött paprikánkhoz, de azért mégis, kicsit más ízvilág. Olasz imádóknak, spagetti imádóknak, kötelező elkészíteni.

Hozzávalók

40 dkg darált hús, bármilyen húsból jó
2 db tojás
2 szelet szikkadt kenyér
2 kisebb fej vörös hagyma
só, bors
1 kisebb csokor petrezselyem
5 dkg reszelt parmezán
3 gerezd fokhagyma
2 x 500 ml passzírozott paradicsom
2 dl víz
bazsalikom
pici barna cukor
olívaolaj

Elkészítés

A húsgombóc hozzávalóit, a darált húst és a pici tejben megáztatott kenyér szeleteket, összedolgozzuk. Hozzáadjuk a 2 db tojást, sót, 1 marék apróra vágott petrezselymet, 1 fej vörös hagymát lereszelve, 2 gerezd zúzott fokhagymát, megszórjuk borssal és alaposan összedolgozzuk. Tegyük be a hűtőbe, amíg a paradicsomszószt elkészítjük.
Egy kisebb fej, lereszelt vöröshagymát, pici olívaolajon megpárolunk. Öntsük hozzá a passzírozott paradicsom levet, majd adjunk hozzá 2 dl vizet és a zúzott fokhagymát. Forraljuk fel, majd hagyjuk gyöngyözni, adjuk hozzá a reszelt sajtot, pici cukrot és 2 gerezd zúzott fokhagymát. A húsos masszából, formázzunk apró golyókat, tegyük bele a paradicsomos szószba, adjuk hozzá az aprított bazsalikomot. Alacsony hőfokon rotyogtatva, 30-40 perc alatt elkészül. Köretként, bármilyen tészta illik hozzá, mi spagetti falók vagyunk, ezért készítettem így.

Címkék, kategóriák

Kategória: Recept





Képek

Szerző

lilalicsi
Receptek: 3 db
Hozzászólások: 0 db
Teljes profil
Összes recept
Ossza meg ezt az oldalt ismerőseivel!
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Yigg

Nem érkezett még hozzászólás »

Még nem érkezett hozzászólás

RSS csatorna. TrackBack URL

Szólj hozzá

Security Code:

Péksuli Limarával a Gasztrotippen
Pite-péntek a Gasztrotippen
Gasztrotipp on Facebook
Gasztrotipp.hu - Receptgyűjtemény