Pite-péntek 19.: Húsvéti koszorú

Gasztrotipp
2017/04/13

A húsvéti reggelihez ajánljuk ezt a túrós-olajos tésztából sütött hamar elkészíthető sós koszorút. Jó kísérő lehet kencékhez, salátákhoz vagy csak úgy, főtt tojás és sonka mellé.

VN:F [1.8.6_1065]
Értékelés: +8 (8 szavazat)

Hozzávalók:

20 dkg liszt
25 dkg túró
9 ek. olaj
14 ek. tej
bő 1/2  tk. só
1 tk. sütőpor
1 marék petrezselyemzöld felaprítva
1 ek. lenmag
A tetejére: 1 tojás elhabarva, lenmag

A hozzávalókat összegyúrjuk, nagy gombócot formázunk belőle és 20 percre félrerakjuk pihenni. Utána 8 egyenlő részre vágjuk, minden részből egy kb. 1,5 cm széles, 15 cm hosszú rudat formázunk és a rudakat kettesével összesodorjuk és koszorút formázunk belőlük.
A tetejüket megkenjük tojással, megszórjuk lenmaggal és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

VN:F [1.8.6_1065]
Értékelés: +8 (8 szavazat)

Címkék, kategóriák

Címkék: ,
Kategória: Magazin

Kapcsolódó cikkek:





Ossza meg ezt az oldalt ismerőseivel!
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Yigg

Nem érkezett még hozzászólás »

Még nem érkezett hozzászólás

RSS csatorna. TrackBack URL

Szólj hozzá

Security Code:

Péksuli Limarával a Gasztrotippen
Pite-péntek a Gasztrotippen
Gasztrotipp on Facebook
Gasztrotipp.hu - Receptgyűjtemény