Csirkés Tikka Masala

VN:F [1.8.6_1065]
Értékelés: 0.0/10 (0 szavazat)
Recepttárba teszNyomtatás

Mostanában nagyon sokat foglalkoztatott az indiai konyha. Voltunk a párommal pár étteremben is és nagyon ízlett mindegyik eddig kipróbált étel, így úgy döntöttem, hogy megcsinálom a kedvenceinket otthon is. Az eredmény fantasztikus lett.

Hozzávalók

- 400G csontozott csirke mell filé
- zöld kardamom(3 szem)/fekete kardamom(2 szem), szegfűszeg(5 szem), köménymag 1kk, fahéj rúd
- kasmiriai csili por 2kk, kurkuma por 1 kk, garamasala por 2kk, őrölt koriender por 1kk, só
- 3 paradicsom
- 2 kávés kanál sűrített paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 1 pohár natur joghurt
- 50 ml főzőtejszín
- 3 ek olaj
- gyömbér-folhagyma paszta( ha az nincs akkor 7 gerezd fokhagyma és 2 nagy szetel gyömbér)

Elkészítés

1. Először is a felkockázott csirkemellett bepácoljuk( a legjobb egy éjszakára, de minimum 2 órára) a pohár joghurtba, amihez hozzáadunk 1kk kasmiriai csili port, 1kk garamasala port, sót ízlés szerint és egy fél kk kurkuma port, 1 kk gyömbér-fokhagyma pasztát( ennek hiányában 3 lereszelt fokhagyma és egy újnyi lereszelt gyömbér) és egy ek olajat. Jól összekeverjük, hogy a csikre kokcák mindenhol jól be legyenek vonva a páccal és pihenni hagyjuk.

A csikrét egy tálban betesszük az előmelegített sütöbe és 25 percig 180 fokon sütjük.

2. Egy szép mélyebb serpenyőben felmelegítjük az olajat és beleszórjuk a 3 szem zöld kardamomot,1 szem fekete kardamomot, a kk köménymagot a rúd fahéjat és a szegfűszeget. A fűszereket széen megfuttajuk az oljaban ekkor oljsák ki magukból a legtöbb íz aromár.

3. A főszeres olajba beletesszük az apró kockárka vágott hagymát és aranybarnára pirítjuk őket. Ez a lépés nagyon fontos, valóban meg kell vármi amíg a hagyma aranybarna lesz, ez adja meg az étel sajátos ízét. Amikor a hagyma már szép arany színű hozzáadjuk az 1 kk gyömbér-fokhagyma pasztát( vagy a reszelt változatát) ezt is kicsit megprítjuk.

4. Miután egy kicsit pirítottuk a fokhagymás gyömbéres masszával a fűszereket, hozzáadjuk az apró kockárka vágott paradicsomot és lefedve kb. 10 percig főzzük közepes lángon. Addig kell főzni, amíg a paradicsom teljesen szétfő benne, ha kell egy kicsi vizet mindig adhatunk hozzá, nehogy leégjen az alapunk.

5. A 10 perc elteltével hozzáadjuk a 2kk paradicsom pürőt és a por fűszereket( 1kk kasmiriai csili, 1kk koriander por, 1kk garamasala, 0,5kk kurkuma) és jó alaposan összeforgatjuk a masszát. Ekkor már fantasztikus illat járja át a konyhát és a csikrénk is elkészül addigra.

6. A megsült csirke kockákat beleforgatjuk ebbe az isteni masszába és egy kicsit összefőzzük.

7. A végén hozzáöntjük a tejszínt és még egy utolsót rottyantunk rajta.

8. Aprított korianderrel(aki talál) főt rizzsel vagy naannal tálaljuk.

Tapasztalatok

A fűszereket érdemes indiai boltban beszerzni, sokáig elállnak és nagyon sok más ételben is fel lehet őket használni.
Az étel a csili portól csípős lesz. Akik nem szereti a közepesen csípős ételeket, azok nyugodtan csökkentsék a csili mennyiséget.

Címkék, kategóriák

Kategória: Recept





Képek

Szerző

BalkanKardamom
Receptek: 1 db
Hozzászólások: 0 db
Teljes profil
Összes recept
Ossza meg ezt az oldalt ismerőseivel!
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Yigg

Nem érkezett még hozzászólás »

Még nem érkezett hozzászólás

RSS csatorna. TrackBack URL

Szólj hozzá

Security Code:

Péksuli Limarával a Gasztrotippen
Pite-péntek a Gasztrotippen
Gasztrotipp on Facebook
Gasztrotipp.hu - Receptgyűjtemény